Saturday, September 23, 2006

Ευρωπαική Εβδομάδα Μετακίνησης 2006

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης (16 έως 22 Σεπτεμβρίου) διαμορφώθηκε σαν ιδέα το 2002. Το κεντρικό νόημα ήταν να αφιερωθεί μία εβδομάδα στην προώθηση τρόπων μετακίνησης πιο φιλικών προς το περιβάλλον και πιο αποδοτικών όσον αφορά την ποιότητα ζωής του πολίτη.

Η πρώτη αυτή καμπάνια στέφτηκε με επιτυχία: 427 πόλεις συμμετείχαν, με δραστηριότητες όπως ποδηλασία, φύτεμα πρασίνου σε δημόσιους χώρους, προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, καθώς και διοργάνωση διαφόρων φεστιβάλ σε πόλεις της Ευρώπης: μουσική, ζωγραφική και παρελάσεις συνέθεσαν ένα όμορφο κλίμα, όπου οι συμμετέχοντες απολάμβαναν ώρες διασκέδασης σε ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από την καταπίεση της πόλης.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης έκτοτε καθιερώθηκε ετησίως, και ο αριθμός των συμμετεχόντων ολοένα και αυξάνεται, με αποτέλεσμα το 2005 οι συμμετέχουσες πόλεις να φθάσουν τις 964. Η φετινή χρονιά προδιαθέτει για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή, καθώς χρόνο με το χρόνο ο θεσμός παγιώνεται, η οργάνωση βελτιώνεται και ο ενθουσιασμός αυξάνεται.

Η τελευταία μέρα , η 22α Σεπτεμβρίου, έχει καθιερωθεί με το όνομα Μέρα Χωρίς Αυτοκίνητο και στόχο έχει την εύρεση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, που να μην επιβαρύνουν το περιβάλλον.

H PRAXIS ,o Όμιλος Unesco Σερρών,ο Όμιλος Unesco Journalist ,ο Όμιλος Unesco Νέων ,η *Team for the World* και ο Σύλλογος *Αρτεμις η Γαζωρίτις* διοργανώνουν στις 20-9-2006 έκθεση ανάλογων δράσεων της ημέρας, από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην πλατεία Ελευθερίας., και προβολή του υλικού στο Δημοτικό και Γυμνάσιο του Γαζώρου.

Οι φορείς καλούν τα σχολεία της πόλης να επισκεφθούν την έκθεση

Χορηγοί επικοινωνίας www.RodonFM.net, Εφημερίδα Παρατηρητής, Πρόοδος, www.infoserres.gr,www.myserres.gr ,τηλεόραση TVS

Πληροφορίες 6932755008 praxisgreece@gmail.com

*Κομπιούτερ και διαφορετικότητα*

Για 4η συνεχή χρονιά η PRAXIS ξεκίνησε το Πρόγραμμα *Κομπιούτερ και διαφορετικότητα* που απευθύνεται στα παιδιά με ιδιαιτερότητες.

Εθελοντές νέοι της Ευρώπης αφού περάσουν από σεμινάριο διδάσκουν καθημερινά δωρεάν στα παιδιά μαθήματα πληροφορικής. Μετά από τόσα χρόνια τα παιδιά μας έφθασαν στο σημείο να έχουν το δικό τους mail

H PRAXIS είναι ο μοναδικός φορέας της Ελλάδος που όλα αυτά τα χρόνια είναι ουσιαστικά δίπλα στα παιδιά της πόλης μας .Στην διεύθυνση που επισυνάπτουμε μπορείτε να ενημερωθείτε πως ξεκίνησε το πρόγραμμα και πως εφαρμόζεται.

Επιστημονικός σύμβουλος είναι η Μαρία Εμμανουηλίδου ΜSc και η Άννα Αλευρά συντονίστρια .

http://www .praxisgreece .org/networking/gree

Stand Up 2006

* Stand Up * υποστηρίξτε την πάλη ενάντια στην ένδεια!

Απολαμβάνετε το γράψιμο ;

Ενδιαφέρεστε για την οργάνωση μιας εκστρατείας στο σχολείο ή την κοινότητά σας για να παλέψετε την ένδεια;

Μπορεί να επιλεγείτε να γίνετε συντάκτης WEB στο τομέα της νεολαίας των Ηνωμένων Εθνών Cyberschoolbus MDG, μέσα από τον διαγωνισμό γραψίματος που υποστηρίζεται από τα Η.Ε *Cyberschoolbus* και την εκστρατεία της χιλιετίας

Αυτός ο διαγωνισμός είναι για τους νέους ηλικίας 18-24.

Οροι συμμετοχής

Τι είναι το* Stand Up* ενάντια στην ένδεια;

Για 24 ώρες, από 10π.μ 15 Οκτωβρίου έως 10π.μ της 16η Οκτωβρίου , η εκστρατεία της χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών και η παγκόσμια πρόσκληση στη δράση ενάντια στην ένδεια ζητούν από τους ανθρώπους Stand Up, σε όλο τον κόσμο, και να δράσουν ενάντια στην ένδεια -- για να υπενθυμίσουν στις κυβερνήσεις την υπόσχεσή τους να επιτύχουν τους στόχους της ανάπτυξης της χιλιετίας (MDGs). Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο από τους χωρικούς του Πακιστάν στους σπουδαστές στη λατινική Αμερική και τους εργαζομένους σε γραφεία στη Νέα Ζηλανδία, θα είναι μέρος αυτής της παγκόσμιας συμμετοχής Το Βιβλίο Guinness των παγκόσμιων αρχείων είναι συνεργάτης για θα κάνει το * Stand Up* στην πρόκληση ένα επίσημο παγκόσμιο αρχείο για το μέγιστο αριθμό ανθρώπων για να καταγράψει την συμμετοχή των ανθρώπων σε μια δεδομένη αιτία

Για περισσότερες πληροφορίες, http://www.millenniumcampaign.org/ standup

Ποιοι είναι οι στόχοι της ανάπτυξης της χιλιετίας (MDGs);

Στη Σύνοδο Κορυφής της χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών το 2000 ..189 αρχηγοί κρατών και των κυβερνήσεων τους δεσμεύθηκαν να εργαστούν μαζί για να κάνουν έναν καλύτερο κόσμο για όλους μέχρι το 2015. Εξ ονόματος των ανθρώπων τους, υπέγραψαν τη Διακήρυξη της χιλιετίας που υπόσχεται στους ελεύθερους άνδρες, τις γυναίκες και στα παιδιά,να αποκτήσουν προυποθέσεις για να να απαλαγουν από την ακραία ένδεια και να έχουν το δικαίωμα στην ανάπτυξη μια πραγματικότητα για την καθεμία! Οι στόχοι ανάπτυξης οκτώ χιλιετιών υιοθετήθηκαν, δεσμεύοντας τις πλούσιες και φτωχές χώρες να εργαστούν μαζί σε μια παγκόσμια συνεργασία για να ξεριζώσουν την ακραία ένδεια και πείνα, να εξασφαλίσουν σ όλα τα αγόρια και τα κορίτσια να έχουν πλήρες σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, να προωθεί η ισότητα ,να βελτιωθεί η υγεία των μητέρων και των παιδιών, ν αντιστραφεί η διάδοση του VIH/AIDS, και να προστατεύουμε το περιβάλλον -- όλα μέχρι το 2015.

Υποστηριξη απο τους :PRAXIS ,Ομιλο UNESCO Σερρών, Ομιλος UNESCO για Δημοσιογράφους,Ομιλος UNESCO Νεων,η TEAM FOR THE WORL ,το συμβούλειο Νεολαίας Σερρών

Χορηγοί επικοινωνίας *Ροδον FM 95* Εφημερίδες Παρατηρητής-Πρόοδος-Τυπος, www.infoserres.gr,www.myserres.gr. www.europeforoum.eu

Πληροφορίες praxisgreece@gmail.com τηλεφ 6932755008


Παγκόσμια ημέρα του Όζοντος 2006

Πρόσκληση συμμετοχής στο εκπαιδευτικο πρόγραμμα της UNESCO στα σχολεία της πόλης μας

H PRAXIS ,o Όμιλος UNESCO Σερρών η UNESCO Journalist, ο Ομιλος Unesco Νέων, η *Team for the world* συμμετέχουν στην Παγκόσμια ημέρα του Όζοντος που τιμάται κάθε 16 Σεπτεμβρίου, και φέτος είχε ως θέμα . *Protect the Ozone Layer, Save Life on Earth*

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι παραπάνω φορείς θα τιμήσουν τις εργασίες που θα παρουσιάσουν οι μαθητές σας στο τέλος της σχολικής σας χρονιάς στα πλαίσια των περιβαλλοντικών εργασιών σας, εάν θελήσουν να ενημερωθούν και δημιουργήσουν μέσα στο έτος δράση όπως παρακάτω σας ενημερώνουμε.

Η UNESCO έχει πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό υλικό που θα βοηθήσει τον εκπαιδευτικό.

Κριτήρια θα έχουμε

-Αποστολή ηλεκτρονικής κάρτας (http://www.all-yours.net/u/gallery.php?act=specials&lan=en&rid=3181592919&pic=no) από την σειρά που διαθέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Περιβάλλοντος ,που θα στείλουν οι μαθητές σας ,στην Υπουργό Παιδείας ,ότι συμμετέχετε στην ημέρα, στον Νομάρχη του Νομού μας, στον Δήμαρχο της περιοχής σας, στους φίλους των μαθητών σας,
σ άλλα σχολεία κτλ

-Δημιουργία μικρών ιστοριών, παραμυθιών που θα έχουν το θέμα του έτους.

-Φωτογραφίες που έχουν ως θέμα τον επηρεασμό του όζοντος στο περιβάλλον

-Βίντεο ταινία με μια μικρή ιστορία που η τάξη έκανε σενάριο και παρουσιάζει

-Υλικό από άρθρα και περιοδικά που οι μαθητές συνέλεξαν κατά την διάρκεια του έτους από εφημερίδες περιοδικά κτλ¨

-Τρικάκια ευαισθητοποίησης προς τους πολίτες

-Αφίσα που προτείνουν οι μαθητές

-Ραδιοφωνικά μηνύματα ευαισθητοποίησης προς την κοινωνία μας, τα οποία θα παρουσιάζει ο ραδιοφωνικός σταθμός, Ρόδον FΜ, χορηγός επικοινωνίας κατά την διάρκεια του επομένου έτους. Θα ακούγονται 2 φορές την ημέρα ,όπου θ αναφέρετε το σχολείο σας.

-Η εφημερίδα Καθημερινή θα προσφέρει τα δώρα που είναι οι ειδικές εκδόσεις c.d και που μας διαθέτει εδώ και 2 χρόνια για τα βραβευμένα σχολεία του Νομού.

Σας επισυνάπτουμε ιστοσελίδες που μπορούν να ενημερωθούν για την ημέρα και το θέμα.

http://www.unep.fr/ozonaction/

http://www.ozzyozone.org/

http://www.unep.org/themes/ozone/

http://ozone.unep.org/Events/ozoneday-2006.asp

http://ozone.unep.org/Links/index.asp

http://www.who.int/uv/en/

Ειδικά βίντεο για την ενημέρωση τους.

http://ozone.unep.org/Events/animation.asp

Βιβλιογραφία http://ozone.unep.org/Publications/index.

-Οι εργασίες τους θα παρουσιασθούν στο site της ημέρας του Όζοντος του Παγκόσμιου Οργανισμού Περιβάλλοντος

http://www.unep.fr/ozonaction/events/ozoneday/2006.htm

Χορηγοί επικοινωνίας www.RodonFM.net, Εφημερίδες, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Παρατηρητής Πρόοδος ,www.infoserres.gr, τηλεόραση TVS

Πληροφορίες 6932755008 praxisgreece@gmail.com

Παγκόσμια Ημέρα των Νέων 2006

12 Αυγούστου Παγκόσμια Ημέρα των Νέων 2006

*Αντιμετωπίζοντας την φτώχια μαζί: Νέοι και εξάλειψη της φτώχιας*

Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι σχεδόν ένα στους πέντε νέους, ηλικίας από 18 έως 24χρονών παγκοσμίως ζεί με λιγότερο από 1 δολ την ημέρα, ενώ τουλάχιστον 45 τοις εκατό ζουν σε λιγότερο από 2 δολ την ημέρα. Αυτοί οι αριθμοί έχουν τη σημασία τους. Εξετάζοντας ,από πολλές διαστάσεις την ένδεια: πείνα και υποσιτισμός, έλλειψη πρόσβασης στην εκπαίδευση και άλλες βασικές υπηρεσίες, αύξηση στην ασθένεια την έλλειψη στέγης ή την ανεπαρκή κατοικία επισφαλή περιβάλλοντα, και μια έλλειψη συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων και την κοινωνικοπολιτιστική ζωή. Το παγκόσμιο πρόγραμμα δράσης για τη νεολαία δίνει τις πρακτικές οδηγίες για την εθνική δράση και τη διεθνή υποστήριξη για να βελτιώσει την κατάσταση των νέων. Αναγνωρίζει την πείνα και την ένδεια μεταξύ των νέων ως προτεραιότητας. Η Παγκόσμια Ημέρα των Νέων 2006 δίνει την ευκαιρία, να παρουσιάσει και να προσκληθούν όλοι οι υπεύθυνοι για να αντιμετωπίσουν την φτώχια μαζί με την εξασφάλιση ότι οι νέοι θα έχουν την προσοχή που αξίζουν στις παγκόσμιες , εθνικές και τοπικές προσπάθειες να ξεριζωθεί η φτώχια.

Γι αυτό το έτος ο φορέας των Ηνωμένων Εθνών για τους Νέους έχει ως στόχο

*Αντιμετωπίζοντας την φτώχεια μαζί: Νέοι και εξόντωση της φτώχιας*

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας ,το ΚΠΝ ΠΡΑΞΙΣ-EVSUNESCO Σερρών, η TEAM FOR THE WORLD συμμετέχουν με τις δράσεις¨

9-8-2006

Στο μικρό Θεατράκι του Δήμου Σερρών οι συμμετέχοντες θα ζωγραφίσουν την *μεγαλύτερη αφίσα της πόλης *
-Έκθεση υλικού με θέμα το περιβάλλον από διάφορα Υπουργεία
-Μουσικά ερασιτεχνικά σχήματα θα τραγουδήσουν με το κλείσιμο της βραδιάς.
10-8-2006

-Ραδιοφωνική εκπομπή στο* Ρόδον 95* αφιερωμένη στην ημέρα
-Στην πλατεία Ελευθερίας το απόγευμα θα παρουσιασθεί υλικό από εφημερίδες με θέμα *Οι μετανάστες *
-Σποτάκια από τους ίδιους τους νέους θα μεταδίδονται όλη την εβδομάδα δημιουργία των Νέων
-Ενημερωτικό υλικό θα μοιράζεται από τους συμμετέχοντες
Χορηγός επικοινωνίας Ρόδον 95

Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος 2006

Η PRAXIS παρουσίασσε το animation του Παγκόσμιου Oργανισμού Περιβάλλοντος στις τοπικές τηλεοράσεις .Ταυτόχρονα πραγματοποιησε ηλεκτρονική καμπάνια ευαισθητοποίησης με e-card του UNEP συμμετέχοντας στο εορτασμο της ημέρας
http://www.unep.org/wed/2006/english/Information_Material/WED2006_animation.swf

Παγκόσμια Ημέρα μουσικής 2006

www .unescoserron .org

Διοργάνωση : Ομιλος UNESCO Σερρων
PRAXIS
Αιγίδα : Δήμος Σερρών
Νομαρχία Σερρών
Χορηγοί επικοινωνίας : Τηλεόραση Ροδολίβος
Rodon FM 95
www.rodonfm.net
Παρατηρητής
Τύπος
Πρόοδος

ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣΜουσικές απ’ όλο τον κόσμο
Ώρα Έναρξης: 21.30
Συναυλία Μαθητών Μουσικού Γυμνασίου Σερρών
ΤΡΙΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΜΠΟΕΜ - Εκθέσεις Φωτογραφίας
Ώρα Έναρξης: 12.00
«Φωτοσυνθέσεις 2006 – Ταξίδια»
Φωτογραφική Ομάδα Πολύτεχνο
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιώνκαι Χορευτικών
Ώρα Έναρξης: 21.30
Έκθεση Ζωγραφικής «Καλοκαίρι και Μουσική»
Ν.Ε.Π.Ο.Σ, Σερραίοι Ζωγράφοι Π.Κ.Τ, Σύλλογος Εικαστικών Ν. Σερρών, Εικαστικό Εργαστήρι Άρτιο
ΤΑΡΑΤΣΑ ΔΕΠΚΑ – Βραδιά Γαλλικής Μουσικής
Ώρα Έναρξης: 21.30
Γαλλικής Φιλίας
ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ - Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιώνκαι Χορευτικών
Ώρα Έναρξης: 21.30
Βυζαντινή Χορωδία Μαξίμειου Πολιτιστικού Κέντρου, Αύλειος Χώρος Μητρόπολης
Βυζαντινή Χορωδία ΙΩΑΣΑΦ Ο ΔΙΟΝΥΣΑΚΗΣ, Αύλειος Χώρος Νομαρχίας
ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥΛΑ - Συναυλία Μουσικό Εργαστήρι
Ώρα Έναρξης: 21.30
24 ‘ΏΡΕΣ αφιερωμένες στην μουσική από τον RODON FM
ΤΑ ΜΠΑΡ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ «ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ»
Αίγλη, Αμμάν, Εν Σέρραις
Nw Yrk , Quida , Splendid , Sugar
ΠΕΜΠΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Συναυλία Κλασσικής Μουσικής, Συμφωνικής Ορχήστρας Μουσικού Γυμνασίου Σερρών
Ώρα Έναρξης: 21.00
ΤΑΡΑΤΣΑ ΔΕΠΚΑ Ξένη Μουσική και Happenings
Ώρα Έναρξης: 21.00
Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Σερρών
ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΟΙ ΚΑΒΕΙΡΟΙ – Μουσική στο περιθώριο μιας αυλής
Ώρα Έναρξης: 21.30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΜΑΡΕΤ Γιορτή Κλείδωνα
Ώρα Έναρξης: 19.00
ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ – Φεστιβάλ Rock
Ώρα Έναρξης: 21.30

Συμμετοχή στη *Walk the World 2006*

Thanks for visiting our site and clicking to feed a child.

If you're not already part of Fight Hunger please click the link below to join our growing global movement to end child hunger:

Thanks, you made 168468. Now join us!

http://www.FightHunger.org/join

Together we can end child hunger!

Web team
www.FightHunger.org
Walk the World
21 May 2006

The message above was sent to you via www.FightHunger.org - working to end child hunger by 2015. Your email address was NOT added to any list, and FightHunger.org does not maintain a record of this email address.

Διεθνής Ημέρα για τη Βιολογική ποικιλομορφία 2006

22 Μάιος: Διεθνής Ημέρα για τη Βιολογική ποικιλομορφία

- Προστατεύστε τη βιοποικιλότητα στις στεριές-

Οι στεριές αποτελούν 47% της επιφάνειας εδάφους της γης. Ζούνε στην πλούσια βιολογική ποικιλομορφία περίπου 2 δισεκατομμύριο ανθρώποι Τα οικοσυστήματα της στεριάς δέχονται ακανόνιστες βροχοπτώσεις, και κατά συνέπεια είναι πολύ εύθραυστη . Η βιοποικιλότητα σε αυτά τα οικοσυστήματα είναι κάτω από την απειλή από ποικίλες ανθρώπινες δραστηριότητες. Ο μετασχηματισμός των βιότοπων για την ανθρώπινη χρήση, συνήθως γεωργικός, και τις αυξήσεις στην υπερεκμετάλλευση, συμπεριλαμβανομένου overgrazing, έχει οδηγήσει στην υποβάθμιση μέχρι 20% των οικοσυστημάτων στεριών - με τα άκαμπτα αποτελέσματα: ερήμωση και ξηρασία, η διακινδύνευση 2.311 ειδών, η απώλεια πάνω από 40 δισεκατομμύριο δολαρίων ετησίως στη χαμένη γεωργική παραγωγή και η προκύπτουσα άνοδος των κοινωνικών, οικονομικών, και πολιτικών εντάσεων. Η ένδεια έχει εξαπλωθεί στους πληθυσμούς που εξαρτώνται από τους φυσικούς πόρους για να υπερεκμεταλλευτούν ήδη τα οριακά εδάφη προκειμένου να στηρίξουν την ζωή τους. Η επείγουσα ανάγκη αυτών των ζητημάτων έχει αναγνωριστεί στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών να πιστοποιήσει για το 2006 το *Διεθνές Έτος Ερημοποιησης*

Για να τιμήσει την μνήμη αυτού του έτους, το θέμα που επιλέγεται για τη διεθνή ημέρα για τη βιολογική ποικιλομορφία στις 22 Μάιου το 2006 είναι "Προστατεύστε τη βιοποικιλότητα στις στεριές*

Περισσότερες πληροφορίες στον επίσημο τόπο για τη διεθνή ημέρα

http://www.biodiv.org/programmes/outreach/awareness/biodiv-day-2006.sh

Η PRAXIS , Ομιλος UNESCO Σερρών *Τeam for the world*συμμετέχουν στέλνοντας την κάρτα ευαισθητοποίησης της UNESCO σε 20.000 e-malls που διαθέτουν.

Χορηγός επικοινωνίας το ΡόδονFM, η εφημερίδα Παρατηρητής, to www.infoserres.gr Εφημερίδα Τύπος.

Συμμετοχή στην *Green-Μαθητιάδα 2006*

Για δεύτερη χρονιά συμμετέχει η PRAXIS σε συνεργασία με τον Ομιλο UNESCO Σερρών, *Team for the world* στην Μαθητιάδα .

Οι δράσεις που θα αναπτύξουν οι συνεργαζόμενοι φορείς είναι η παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος της UNESCO για το *Διεθνές έτος Ερημοποίησης 2006*

Η ηλεκτρονική καμπάνια του έτους με αποστολή e-card από τον Παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας που πραγματοποίησε την περσινή χρονιά, θα ευαισθητοποίηση την κοινωνία http://www.unccd.int/ .

Ταυτόχρονα θα σταλεί e-card της UNESCO με θέμα το νερό αφιερωμένο στο δεύτερο έτος του προγράμματος της,* Βιώσιμης Ανάπτυξης 2005-2014*,με θέμα το *Νερό είναι Πολιτισμός * http://www.unesco.org/water/wwd2006/index.shtml .

Όλα τα σχολεία θα υποστηρίξουν το πρόγραμμα της *Millennium Camaign 2015 *για την εξαφάνιση της φτώχιας http://www.millenniumcampaign.org/site/pp.asp?c=grKVL2NLE&b=138312 . Οι πιο πάνω φορείς θα προβάλουν το βίντεο http://www.unep.org/Nature_Sports_Camp_English_340kpbs.wmv του Παγκόσμιου Οργανισμού Περιβάλλοντος που παρουσιάζει την δράση του για το αθλητικό camp που στηρίζει στην Παραγκούπολη της Κιβέρα στο Ναιρόβι της Κένυα.

Οι μαθητές θα υιοθετήσουν τον αθλητικό χώρο και σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο θα το υποστηρίξουν με τρόπο που θα επιλέξουν .

Πέντε εθελοντές από την Γερμανία, Σκοτία, Ισπανία, Ουγγαρία, Σουηδία. θα βρίσκονται κοντά στα παιδια για να τα βοηθλ\ήσουν στην όλη προσπάθεια Απο αυτή η χρονιά η Μαθητιάδα γίνεται *Green-Μαθητιάδα *μετά απο πρόταση της προέδρου της Unesco Σερρών και μπαίνει στο δύκτιο του *Green Ελληνικού Αθλητισμού * www.greentennis.org .

Παγκόσμια Ημέρα της Γης 2006

H PRAXIS ο Ομιλος UNESCO Σερρών η «Team for the World» « Unesco Journalist» συμμετείχαν στην «Παγκόσμια Ημέρα της Γης 2006» με περίπτερο ευαισθητοποίησης και κάλεσμα συμμετοχής στο πασχαλινό χωριό του Δήμου Σερρών, στην πλατεία Ελευθερίας. στις 22-4-2006

Η προώθηση στο δίκτυο της «Παγκόσμιας ημέρας γης του 2006» είχε θέμα : «Εκστρατεία αλλαγής του κλίματος». Η εκστρατεία προορίζεται να εκπαιδεύσει και να παρακινήσει όλα τα επίπεδα της παγκόσμιας κοινότητας. Αν και δεν είμαστε ικανοί να αντιστρέψουμε εντελώς τα καταστρεπτικά αποτελέσματα της αλλαγής κλίματος μπορούμε, με τη βοήθειά σας, να επιβραδύνουμε τις μελλοντικές αλλαγές.

Αυτή η παρουσία είναι η πρώτη μιας σειράς δράσεων για ευαισθητοποίηση.

Πληροφορίες: http://www.earthday.org/

στο email praxisgreece@gmail.com καθώς και στο τηλέφωνο 6932755008

Συμμετοχή στο ΜΚΟ Σύνταγμα

H PRAXIS υποστηρίζει την πρωτοβουλεία που αφορά την καμπάνια για «συμπερίληψη στο υπό αναθεώρηση σύνταγμα, αναφοράς στον ρόλο και στις ευθύνες της κοινωνίας των πολιτών και των οργανώσεών της»!
http://www.mkosyntagma.gr/

Παγκόσμια ημέρα των Μεταναστευτικών πουλιών 2006

Τα μεταναστευτικά πουλιά χρειάζονται την υποστήριξή μας τώρα!

Στη Παγκόσμια ημέρα των Μεταναστευτικών πουλιών στις 9 Απριλίου, το μαγικό και το μυστήριο των πτηνών νομάδων που ζουν στον πλανήτη. γιόρτασαν οι καλλιτέχνες και τα παιδιά σε όλη την υδρόγειο Ένας γαλαξίας αστεριών - από τη Λατινική Αμερική, την Ασία, την Ευρώπη, καθώς επίσης και την Αφρική - ένωσαν όλοι μαζί τη θεαματική απόδοση "ΦΤΕΡΑ" – Καλλιτεχνικά γεγονότα και ηλεκτρονικές καμπάνιες θα παρουσιάσουν τη μετανάστευση των πουλιών. Στις 10 και 11 Απριλίου, οι οικολόγοι και οι ΜΚΟ σ όλο τον κόσμο θα τιμήσουν τα όμορφα μεταναστευτικά πουλιά.

Η Πράξις, η *Tim of the World* και ο Ομιλος Unesco Σερρών θα παρουσιάσουν στο Πασχαλινό χωριό το πρόγραμμα προστασίας των πουλιών υπό εξαφάνιση του Νομού μας. Μεγάλοι επιστήμονες του κόσμου θα συναντηθούν στο Ναϊρόμπι για να συζητήσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.Οι 3 παραπάνω φορείς τρέχουν ηλεκτρονική καμπάνια ευαισθητοποιησης.Πληροφορίες

6η Πράσινη Εβδομάδα 2006

Ο Όμιλος Unesco Σερρών για 6η συνεχή χρονιά στα πλαίσια της συνεργασίας, στον τομέα της Εκπαίδευσης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί όλα τα παιδιά , ηλικίας μεταξύ 5 και 16 ετών, να συμμετάσχουν στο σχολικό διαγωνισμό για την Πράσινη Εβδομάδα 2005. Ο διαγωνισμός αυτός εντάσσεται στην ετήσια διάσκεψη και έκθεση για την Πράσινη Εβδομάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες από τις χολικός Διαγωνισμός Πράσινη Εβδομάδα 2006: Ευρωπαίοι μαθητές αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους για να προβάλλουν τη βιοποικιλότητα, που είναι το θέμα της φετινής Πράσινης Εβδομάδας . Το ετήσιο περιβαλλοντικό συνέδριο και η έκθεση θα διεξαχθούν στις Βρυξέλες μεταξύ 30 Μαΐου και 2 Ιουνίου 2006. Τμήμα του γεγονότος είναι και η παρουσίαση του ετήσιου Διαγωνισμόυ της Πράσινης Εβδομάδας, που θα ενθαρρύνει νέους από όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε., τις υποψήφιες προς ένταξη και τις χώρες του EFTA να μάθουν σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα και να εκφραστούν καλλιτεχνικά.
Οι νεότεροι μαθητές μπορούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό με σχέδια και ζωγραφιές, εικονογραφώντας τις απόψεις τους σχετικά με τη βιοποικιλότητα ενώ οι μεγαλύτεροι μαθητές καλούνται να υποβάλλουν μικρής διάρκειας ψηφιακά βίντεο πάνω στο ίδιο θέμα. Οι τρεις καλύτεροι διαγωνιζόμενοι κάθε κατηγορίας θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για την τελετή απονομής βραβείων κατά τη διάρκεια της Πράσινης Εβδομάδας. Μια συλλογή με τις καλύτερες συμμετοχές θα παρουσιαστεί στο συνέδριο. Η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής είναι 25 Μαρτίου 2006.Πληροφορίες
Chris Coakley, greenweek@eun.org και info @ praxisgreece. org

Διεθνές έτος Ερημοποίησης 2006

H PRAXIS συμμετέχει στο *Διεθνές έτος Ερημοποίησης 2006* των Ηνωμένων Εθνών με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNESCO που απευθύνεται στην Α/Θμια και Β/θμια .

Η Ευρώπη όπως και ολόκληρος ο πλανήτης ,αντιμετωπίζει κλιματολογικές αλλαγές με ποικίλες συνέπειες .Μια εξ αυτών είναι η ξηρασία η οποία προκαλείται κυρίως από την άνοδο της θερμοκρασίας .Μεσογειακές χώρες όπως η Ισπανία, Ιταλία και η Ελλάδα ,ήδη δοκιμάζονται και θα δοκιμασθούν ακόμη περισσότερο από την άνοδο των θερμοκρασιών κατά το καλοκαίρι

Το άμεσο αντίκτυπο της ξηρασίας είναι η ερημοποίηση ,η οποία δημιουργεί φαινόμενα ελάττωσης του γλυκού νερού, εγκατάλειψης της γης ,υποβάθμισης και σταδιακής μετατροπής της γης από παραγωγική σε αφιλόξενη βλάστηση.

Όποιο σχολείο ενδιαφέρεται να γνωρίσει και να εφαρμόσει στην τάξη του το εκπαιδευτικό πρόγραμμα να μας ενημερώσει για να του δοθεί το c.d που θα βοηθήσει την τάξη πως θα εργασθεί . http://www.wateryear2003.org/en/ev.php-URL_ID=5137&URL_DO=DO_TOPIC&URL_SECTION=201.html