Thursday, August 19, 2010

«Ας παρουσιάσουμε τους Ευρωπαϊκού Χορού μας".

Εννέα νέοι από τις Σέρρες και τριάντα έξι άλλα άτομα από την Ισπανία, την Ουγγαρία, την Τουρκία έζησε και εργάστηκε από κοινού από τις 2 έως τις 10 Αυγούστου στην Rezekne, Λετονία. Συμμετείχαν σε πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με θέμα «Ας παρουσιάσουμε τους Ευρωπαϊκού Χορού μας". Κάθε ομάδα παρουσίασε διάφορες πτυχές του πολιτισμού της, μέσα από παραδοσιακούς χορούς και τοπικά τρόφιμα, Επιπλέον, οι συμμετέχοντες έμαθαν πολλά διαφορετικά είδη χορών, συμπεριλαμβανομένων φλαμένκο, το συρτάκι, κ.ά. Επίσης, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα κοινό ευρωπαϊκό χορό με πολλές ώρες σε πρόβες.
Τα μέλη της κάθε ομάδας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τους εθνικούς τους χορούς στο φεστιβάλ της πόλης. Η ξεχωριστή στιγμή της όλης εκδήλωσης ήταν χωρίς καμία αμφιβολία η επίδειξη του κοινού ευρωπαϊκού χορού.
Οι νέοι της πόλης μας είχαν την μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο να επισκεφθούν μια όμορφη χώρα, αλλά και να δείξουν τις ικανότητές μου. Ήταν η πρώτη φορά που πήραν μέρος σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής ήταν μια μεγάλη εμπειρία για όλους
Ειδικότερα, γνώρισαν διαφορετικούς ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες και εκμεταλλεύτηκα τις ικανότητες τους να επικοινωνήσουν μαζί τους μιλώντας μια ξένη γλώσσα (Αγγλικά), η οποία ήταν πολύ χρήσιμη. Η αλληλεπίδραση σε αυτά τα άτομα τους έκανε πιο δημιουργικούς τους αύξησε την αυτοπεποίθηση τους δημιούργησε ικανότητες που υπήρχαν αλλά δεν είχαν τις προϋποθέσεις για να τις πράξουν Τα μέλη της ελληνικής ομάδας: Ο Νικος Αποστολίδης, Βεζυργιάννη Βένια, Εύη Δίγκα , Στέφανος Μυτιλιναίος , Νίκος Πανταζής, Σίμος Πολίτης, Χρήστος Πολίτης, Ηλίας Τριανταφύλλου,με την καθοδήγηση της κ. Μαρίας Εμμανουηλίδου Mentoring & Coaching δώσανε την υπόσχεση το άλλο καλοκαίρι μια καινούργια συνάντηση σ άλλη χώρα θα γνωρίσει τους νέους της χώρας μας.

Wednesday, August 11, 2010

Κάθε 12 Αυγούστου γιορτάζετε η Ημέρα των Νέων . Φέτος αυτή την ημέρα ξεκινάει επίσημα το Διεθνές Έτος Νέων

Στις 18 Δεκεμβρίου 2009, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ εξέδωσε ψήφισμα A/RES/64/134 ανακηρύσσοντας το έτος που αρχίζει στις 12 Αυγούστου 2010 ως Διεθνές Έτος Νεολαίας (IYY): Ο διάλογος και η αμοιβαία κατανόηση.
Το έτος θα συμπέσει με την 25η επέτειο της πρώτης Διεθνούς Έτους Νεολαία το 1985. Τρία θέματα έχουν στόχο στις δράσεις του International Youth Year: Συμμετοχή, Ανάπτυξη, Ειρήνη. Είναι αλληλένδετες και αλληλοενισχύονται.

"Το διεθνές έτος Νέων προωθεί την πλήρη και αποτελεσματική συμμετοχή της νεολαίας σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας. Ενθαρρύνει όλους τους τομείς της κοινωνίας να ενεργεί σε συνεργασία με τη νεολαία και σε οργανώσεις νεολαίας να κατανοήσουν καλύτερα τις ανάγκες και τις ανησυχίες τους και να αναγνωρίσουν τις εισφορές που μπορούν να κάνουν για την κοινωνία. "
Τα θέματα που θ απασχολήσουν ενεργά τους Παγκόσμιους Οργανισμούς, κυβερνήσεις και ΜΚΟ είναι η Εκπαίδευση ,η Απασχόληση ,η Καταπολέμηση της πείνας και της φτώχειας η Υγεία ,το Περιβάλλον ,η Χρήση ναρκωτικών ,η ,Παραβατικότητα των ανηλίκων ,η Δραστηριότητες του ελεύθερου χρόνου ,η Διακρίσεις λόγω φύλου ,η Συμμετοχή των νέων ,η Παγκοσμιοποίηση ,οι Τεχνολογίες της πληροφορίας και της επικοινωνίας ,το HIV / AIDS ,οι Νέοι σε περιοχές συγκρούσεων ,οι Σχέσεις μεταξύ των γενεών.
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών έχει ετοιμάσει μια σειρά από προτεραιότητες, δράσεις και πρωτοβουλίες, που σκοπό έχουν να θέσουν τα σοβαρά προβλήματα των νέων στην καθημερινή ατζέντα της κοινωνίας, των κυβερνήσεων, των διεθνών οργανισμών. Η εφαρμογή του προγράμματος δράσης του, απαιτεί την πλήρη απόλαυση των νέων όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, και απαιτεί επίσης ότι οι κυβερνήσεις θα αναλάβουν αποτελεσματική δράση κατά των παραβιάσεων των εν λόγω δικαιωμάτων και ελευθεριών και την προώθηση της μη διάκρισης, της ανοχής, του σεβασμού της διαφορετικότητας, με πλήρη το σεβασμό των διαφόρων θρησκευτικών και ηθικών αξιών, τα πολιτισμικά υπόβαθρα και φιλοσοφικές πεποιθήσεις των νέων ανθρώπων τους, την ισότητα των ευκαιριών, της αλληλεγγύης, της ασφάλειας και της συμμετοχής όλων των νέων ανδρών και γυναικών.
Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO η ΠΡΑΞΙΣ ,το ΚΠΝ Σερρών,η SOFIA συμμετέχουν με την δημιουργία ηλεκτρονικού χώρου http://youthyearpraxis.blogspot.com/ όπου οι νέοι όλου του κόσμου μέσα από την μουσική θα ενημερωθούν για τις προτεινόμενες καμπάνιες των Ηνωμένων Εθνών με τα προαναφερόμενα θέματα στόχου. Την καμπάνια υποστηρίζουν οι Ευρωπαίοι εθελοντές Erika Jonsson και ,David Lycke .Η κ Μαρία Εμμανουηλίδου Leadership & Coaching συντονίζει την καμπάνια μέσα από το Κέντρο Μεταναστών. Η Δράση εντάχτηκε στο προγραμματισμό των δράσεων του έτους http://social.un.org/youthyear/index.shtml

Wednesday, August 04, 2010

Συμμετοχή στην 4η Αστροβραδιά

Ο Ομιλος Σερρών για Unescoσυμμετέχει στην 4η Αστροβραδια .
Πρόγραμμα
6-7/8/10

Ώρα 19.00 μ.μ
Σύλλογος Κυνηγών Ν Σερρών
*Βιοποικιλότητα. Από την Άρτεμη στον αστερισμό του Ωρίωνα *
Έκθεση ενημερωτικού υλικού για την βιοποικιλότητα της περιοχή

6-7/8/2010
Ώρα 19.00 μ.μ
ΛΕΣΧΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ Αν/χης ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΣΑΝΗΣ
*Το δάσος είναι ζωή. Προστατεύω το δάσος *
Έκθεση ενημερωτικού υλικού .

6-7/8/10
Acc.i.s Accounting Information Systems
Διαδραστικό ψηφιακό πλανητάριο " Απόλλων " - Eκπαιδευτικό πρόγραμμα αστρονομίας από το site www.astropyli.org | Επιμέλεια Τσελεπής Μανώλης

6-/8/2010
20.30.μ.μ
Προβολή βίντεο
PLANET EARTH
Η γη όπως δεν την έχετε ξαναδεί
Σειρά ΒΒC

6-7/8/10
22.00 μ.μ
Μουσική βραδιά.D.J

7-8-10

10.00. π.μ 16.00.μ.μ
Ορειβατικός Σύλλογος
Τμήμα Ορειβασίας
*Ο Δρόμος της βιόσφαιρας και του Ουρανού. Περπατώντας το ε6*

18.00.μ.μ

Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ν Σερρών
" Το ράδιο μήνυμα για τα αστέρια..
Καλεί το άστρο .... SY7 STAR ποιός είναι ;"

18.00.μ.μ
Νομαρχία Σερρών
*Η παραγωγή της Σερραϊκής Γης*
Διεύθυνση Γεωργίας Ν Σερρών .
** Οι βιοκαλλιεργητές του Ν Σερρών δημιουργούν τις συνθήκες για καλύτερη ποιότητα ζωής*

18.00 μ.μ

Εναλλακτική κοινότητα "Πελίτι"
*Ποικιλία ζωής και πολιτισμού υπό απειλή *

18.00.μ.μ

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Σερρών
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά
*Βιοποικιλότητα είναι ζωή*

18.00 μ.μ
Πολιτιστικός Σύλλογος ¨Ανω Βροντού
Βιοποικιλότητα στα Ορη Βροντούς
Θυλαστικά, πτηνά, βότανα και φυτά

18.00μ.μ

ΠΡΑΞΙΣ- Κ.Π.Ν.Σερρών
Υποστήριξη της καμπάνιας του FAO
http://www.1billionhungry.org/

18.00μ.μ
Όμιλος Σερρών για Unesco
On Line έκθεση φωτογραφίας με το ανάλογο μήνυμα σε κάθε φωτογραφία με θέμα *Εκατομμύρια Τεμάχια: Μόνο ένα Puzzle*

20.30μ.μ
Ο Ακαδημαϊκός - Αστροφυσικός κ Σταμάτης Κριμιζής
* Η Αστρονομία και Φυσικό Περιβάλλον *

22.00.μ.μ
ΟΦΑ
*Κοιτώντας τα άστρα με τα τηλεσκόπια *
22.30 μ.μ
Μουσική βραδιά.D.J

8-8-10
10.00. 12.00 π.μ
Ο Ακαδημαϊκός - Αστροφυσικός κ Σταμάτης Κριμιζής
συνομιλεί με τους Νέους
Ξενοδοχείο Ελπίδα