Tuesday, April 26, 2016

Σέρρες Η πόλη της Jazz!

Δημοσίευση2

Μήνυμα της UNESCO Γενικού Διευθυντή

Η azz είναι κάτι περισσότερο από τη μουσική, είναι ένα παγκόσμιο μήνυμα ειρήνης, η εναρμόνιση ρυθμού και ανθρώπινες  με νόημα αξίες, σημαντική για κάθε γυναίκα και άνδρα, παρέχει μοναδικές ευκαιρίες για αμοιβαία κατανόηση, μέσω της ακρόασης, το παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό.
Ιρίνα Μπόκοβα, Γενικός Διευθυντής
Μήνυμα για την
Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ,  30 Απρίλη 2016
Ο Όμιλος εδώ και 5 Χρόνια γιορτάζει με το www.rodonfm.net και τους εθελοντές νέους απ όλη την Ευρώπη την ξεχωριστή αυτή μέρα που τ ανθρώπινα δικαιώματα αγκαλιάζονται από την μουσική της Jazz!

Η τζαζ είναι μια έκφραση της δημιουργικότητας και της διαφορετικότητας!

  • Η Jazz διασπά τα εμπόδια και  δημιουργεί ευκαιρίες για αμοιβαία κατανόηση και ανοχή.
  • Η Jazz είναι ουσία της ελευθερίας της έκφρασης.
  • Η Jazz είναι ένα σύμβολο της ενότητας και της ειρήνης
  • Η Jazz μειώνει τις εντάσεις ανάμεσα σε άτομα, ομάδες και κοινότητες
  • Jazz προωθεί την ισότητα των φύλων
  • Η Τζαζ ενισχύει το έργο της νεολαίας το ρόλο για την κοινωνική αλλαγή
  • Η Jazz ενθαρρύνει την καλλιτεχνική καινοτομία, τον αυτοσχεδιασμό, τις νέες μορφές έκφρασης, και την ένταξη της παραδοσιακής μουσικής σε μορφές σε νέες
  • Η Jazz διεγείρει τον διαπολιτισμικό διάλογο και ενδυναμώνει τους νέους από περιθωριοποιημένες κοινωνίες.

Συμβάλλει στην:

Saturday, April 23, 2016

We are looking for two young people 18-30 years old , to join in our EVS “MEDIART” project in Serres, GREECE.

 The project is funded by the European programme Erasmus+ and covers the accommodation, travel expenses, food allowance, mentoring , insurance and to learn Greek. 
These 2 EVS volunteers/places already approved for one volunteer from the Germany and one volunteer from Portugal, (or living in Germany and Portugal).
Starting day:  1st of June 2016. Duration of the project: 7 months.
We are looking for volunteers who can work with all social media, promoting social messages and the “international days” campaigns (via Facebook, writing articles in blogs, creating Youtube). So, volunteers have to bring with them their laptop.

MEDIART project recognizes the needs of the local community and offers opportunities to young people to express their creativity, and develop their skills for their future life and employment by promoting via media the “International day’s messages”. 
MEDIART needs volunteers who actively participate, support and bring in their fresh new ideas, promoting cultural diversity to the local community of Serres.  
For more details please visit our web site www.praxisgreece.com  and send your CV to:  praxis@praxisgreece.com .

Useful links:
EVS blog: www.evs-mediart.weebly.com  
http://vins2010.blogspot.gr/ 
Website: www.praxisgreece.com  
Facebook page: https://www.facebook.com/Praxis-Greece-1651727011762362/?ref=br_rs  
Youtube Channel : https://www.youtube.com/channel/UC2mL9wBYbEzqlYAH4TwMvoA 

Wednesday, April 20, 2016

Αυτή η Ημέρα της Γης, ας πάρει πραγματικά μεγάλα πράγματα γίνεται για τον πλανήτη μας. Τι περιμένουμε; Η ώρα είναι τώρα.



Η κίνηση συνεχίζεται.
Μπαίνουμε τώρα το 46ο έτος της ένα κίνημα που συνεχίζει να εμπνέει, να προωθεί  ιδέες, ν ανάψει το πάθος, και να παρακινήσει τους ανθρώπους σε δράση.
Το 1970, το έτος της πρώτης  Ημέρα της Γης, η κίνηση έδωσε φωνή σε μια αναδυόμενη συνείδηση, διοχετεύοντας την ανθρώπινη ενέργεια προς τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Σαράντα έξι χρόνια αργότερα, θα συνεχίσει να ηγείται με καινοτόμες ιδέες και με τη δύναμη του παραδείγματός μας.
Και έτσι ξεκινάει. Σήμερα. Δικαίωμα εδώ και τώρα. Ημέρα της Γης είναι κάτι περισσότερο από μία ημέρα η  - 22 Απριλίου 2016. Είναι μεγαλύτερο από την εκκίνηση  σε ράλι όταν  παίρνουν θέση.
Από αυτή τημ Ημέρα της Γης και πέρα, ας δημιουργήσουμε μεγάλα πράγματα . Ας φυτέψουμε 7,8 δισ δέντρα για τη Γη. Ας σταματησουμε τα ορυκτά καύσιμα και να κάνουμε τις πόλεις 100% ανανεώσιμες πηγές. Ας πάρουμε την ώθηση από τη Σύνοδο Κορυφής του Παρισιού του κλίματος και να οικοδομήσουμε πάνω σε αυτό.
Ας ξεκινήσουμε τώρα. Και ας μην σταματήσει ποτέ!
- See more at: http://www.earthday.org/#sthash.XaZ5eFgT.dpuf


  • *Το σχολείο πάει ...Μουσείο* υποστηρίζει ο Όμιλος Σερρών για UNESCO με την ΠΡΑΞΙΣ  στο Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών. 
  • Είσοδος ελεύθερη
    Τηλεφ επικοινωνίας 23210-99395
    Διάρκεια προγράμματος 22-4-16 έως  15-5-16

    Εθελοντές, είναι η Βασιλική Παπαθανασίου, Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο , τους Ευρωπαίους εθελοντές,   με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ακης Μακαρά

         Χορηγοί επικοινωνίας, www.eproodos.grhttp://www.serresparatiritis.grwww.e-simerini.com,
     www.aposerres.gr, www.rodonfm.net   www.allanea.gr.


     Με την αιγίδα της

    Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης  


    Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας



  • Tuesday, April 05, 2016

    Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών: Πρωτοπορία του Τομέα Ξένων Γλωσσών/Γαλλόφωνου Τμήματος


    Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών: Πρωτοπορία του Τομέα Ξένων Γλωσσών/Γαλλόφωνου Τμήματος - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
    Το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών, ο τομέας Γαλλικής Γλώσσας και ειδικότερα η υπεύθυνη καθηγήτρια κυρία Στεφανία Ηλιοπούλου διοργάνωσαν μια πρωτοποριακή δράση για τους μαθητές που έχουν επιλέξει τη γαλλική ως δεύτερη ξένη γλώσσα. Συγκεκριμένα...
    φιλοξενήθηκαν στα μαθήματα του σχολείου μας οι δεσποινίδες Elodie και Jeanne από την πόλη Grenoble της Γαλλίας, οι οποίες βρίσκονται στην πόλη μας στα πλαίσια δράσεων της UNESCO (να θυμίσουμε ότι το Αριστοτέλειο ανήκει στο ASP net, το εκπαιδευτικό δίκτυο της UNESCO).
    Οι δυο Γαλλίδες πρόσφεραν στους μαθητές μια σημαντική ευκαιρία και μια ευχάριστη εμπειρία, καθώς συνομίλησαν και διαλέχτηκαν στην αγαπημένη τους γλώσσα, δοκίμασαν τις δυνάμεις τους και έμαθαν πολλά για την επικοινωνία, το εκπαιδευτικό σύστημα, τον πολιτισμό και τον τρόπο ζωής στη Γαλλία.
    Οι φιλοξενούμενες ενθουσιάστηκαν από το επίπεδο γλωσσομάθειας των παιδιών. Η συνεργασία με την κυρία Στεφανία Ηλιοπούλου, καθηγήτρια Γαλλικών, υπήρξε αγαστή και δόθηκαν αμοιβαίες δεσμεύσεις ότι η δράση θα επαναληφθεί. 
     

    Monday, April 04, 2016

    Συμμετοχή στην Ημέρα αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

    ποστερ 2016
    Με την συμμετοχή των σχολείων ASPnet for UNESCO,του Μ.Γ.Σ.ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ,την PRAXIS ο Όμιλος αφιερώνει στα 30 Χρόνια του ΤΕΦΦΑ Σερρών τις δράσεις μας.
    Με την οριζόμενη καμπάνια των Ηνωμένων Εθνών για τον Αθλητισμό θα πολλαπλασιαστούν οι *17 Παγκόσμιοι στόχοι* μέσα από τ“WHITE CARD” τους κοινωνικούς χώρους τους μαθητές ,και τα social media που θα υποστηριχθούν από όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ που έχουν στόχο το 2030.