Sunday, February 28, 2016

Διεθνή Ημέρα των γυναικών και των κοριτσιών στην επιστήμη

Δημοσίευση2

gynaika MotoΜήνυμα από την κα Ιρίνα Μπόκοβα, Γενική Διευθύντρια της UNESCO

Το νέο θεματολόγιο για την Αειφόρο Ανάπτυξη του 2030 υπογραμμίζει τη δύναμη της επιστήμης ως κινητήρια δύναμη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια, την εξάλειψη της φτώχειας και την προστασία του πλανήτη.
Σε αυτή την πρώτη Διεθνή Ημέρα των γυναικών και των κοριτσιών στην επιστήμη , το μήνυμα της UNESCO είναι σαφές - η νέα ατζέντα δεν θα υλοποιήσει την υπόσχεσή της, χωρίς να επενδύσει στην ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών, μέσω και της επιστήμης.
Περισσότερο από ποτέ σήμερα, ο κόσμος χρειάζεται την επιστήμη και η επιστήμη χρειάζεται τις γυναίκες.
e-campaign θα πραγματοποιήσει η ΠΡΑΞΙΣ και παράλληλα για 2η χρονιά θα γιορτάσει στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών την  *Γυναίκα και μηχανοκίνητος αθλητισμός* με τους ευρωπαίους εθελοντές της και το  www.rodonfm.net

Saturday, February 27, 2016

«Το μέλλον της άγριας ζωής είναι στα χέρια μας»,


 «Το μέλλον της άγριας ζωής είναι στα χέρια μας», ο ελέφαντας της Αφρικής και της Ασίας είναι το επίκεντρο της  παγκόσμιας εκστρατειας.

Το θέμα «Το μέλλον της άγριας ζωής είναι στα χέρια μας» ενισχύει την άρρηκτη σχέση μεταξύ της άγριας φύσης, τους ανθρώπους και την αειφόρο ανάπτυξη. Είναι ευθύνη της κάθε γενιάς για την προστασία της άγριας ζωής για την επόμενη γενιά.
 Θα μεταδίδει επίσης την επιτακτική ανάγκη για δράση σε εθνικό επίπεδο για την εξασφάλιση της επιβίωσης στην άγρια ​​φύση τόσο του χαρισματικού ελέφαντα  οσο και των λιγότερων γνωστά είδη.
Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής είναι μια ευκαιρία για να γιορτάσουν τις πολλές όμορφες και ποικίλες μορφές της άγριας πανίδας και χλωρίδας και για την ευαισθητοποίηση του πλήθους των παροχών της διατήρησης που παρέχει στους ανθρώπους. Την ίδια στιγμή, η ημέρα μας υπενθυμίζει την επείγουσα ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας κατά του εγκλήματος της άγριας ζωής, η οποία έχει ευρείες οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις.
Η Wildlife έχει μια εγγενή αξία και συμβάλλει στην οικολογική, στην γενετική, στις κοινωνικές, οικονομικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και αισθητικές πτυχές της αειφόρου ανάπτυξης και της ανθρώπινης ευημερίας. Για τους λόγους αυτούς, όλα τα κράτη μέλη, το σύστημα των Ηνωμένων Εθνών και άλλων διεθνών οργανισμών, καθώς και της κοινωνίας των πολιτών, μη κυβερνητικών οργανώσεων και ατόμων, καλούνται να ενημερωθούν  και να εμπλακούν σε αυτή την παγκόσμια γιορτή της άγριας ζωής. Οι τοπικές κοινότητες μπορούν να διαδραματίσουν θετικό ρόλο στην προσπάθεια για τον περιορισμό του παράνομου εμπορίου άγριας ζωής.
Την Ημέρα Άγριας Ζωής  Θα Γιορτάσει Το Μ.Φ.Ι.Δήμου Σερρών
 Για 4η Χρονιά *Το Σχολείο Πάει ...Μουσείο* Υποστηρίζει Ο Όμιλος Σερρών Για UNESCO Με Την ΠΡΑΞΙΣ  Στο Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Του Δήμου Σερρών. 
Είσοδος ελεύθερη  Τηλεφ επικοινωνίας 23210-99395
  • Διάρκεια προγράμματος 1-3-16 έως  15-3-16

    Εθελοντές, είναι η Βασιλική Παπαθανασίου, Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη Δασοπονο , Αλεξία Ματζίρη,, τους Ευρωπαίους εθελοντές,   με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ακης Μακαρά

         Χορηγοί επικοινωνίας, Εφημερίδες Πρόοδος, http://www.serresparatiritis.grwww.e-simerini.com, www.aposerres.gr, www.rodonfm.net   www.allanea.gr.


     Με την αιγίδα της

    Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης  

    Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας

  • Sunday, February 21, 2016

    Στο περιοδικό του *Διεθνούς έτους φωτός 2015* οι δράσεις της ΠΡΑΞΙΣ

    http://www.light2015.gr/apologismos-draseon/
    prosklhsh copy copy
    ποστερ 15Φως στην Φυση

    Η Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας

    865118912e

    Η Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Φεβρουαρίου. Καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της UNESCO, για την προώθηση της γλωσσικής πολυμορφίας και τη διάσωση των ολιγότερο ομιλουμένων γλωσσών.
    Αφορμή για την υιοθέτησή της το 1999 από τη Γενική Συνέλευση της UNESCO στάθηκε η Σφαγή της Ντάκα στις 12 Φεβρουαρίου του 1952, όταν φοιτητές του Ανατολικού Πακιστάν (σημερινού Μπανγκλαντές) ξεσηκώθηκαν για να εμποδίσουν την κατάργηση της γλώσσας τους «Μπενγκάλι» και την υιοθέτηση της επίσημης πακιστανικής «Ουρντού». Η Αστυνομία έπνιξε τη διαμαρτυρία τους στο αίμα.
    Στο www.ronfm.net 5  Ευρωπαίοι εθελοντές θα παρουσιάσουν χαρακτιριστικά των γλωσών του και τους ποιητές,που  τους έχουν επηρεάσει στην ζωή τους
    http://www.unesco.org/new/en/unesco/events/prizes-and-celebrations/celebrations/international-days/international-mother-language-day-2016/