Sunday, October 01, 2006

Ο Διεθνής Διαγωνισμός ζωγραφικής οργανώνεται για παιδιά από 6 έως 14 χρονών

Ο Διαγωνισμός ζωγραφικής οργανώνεται για παιδιά από 6 έως 14 χρονών

H PRAXIS,o Όμιλος Unesco Σερρών, Όμιλος Unesco Νέων ,Team for the World,

Συνεργάτες του UNEP καλούν τα παιδιά να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα *Το κλίμα αλλάζει*

Το κλίμα του πλανήτη μας αλλάζει και ο πλανήτης θερμαίνεται . Η θερμότητα λειώνει τον πάγο στο Βορρά και επηρεάζει μέχρι το Νότιο πόλο. Καθώς λειώνει ο πάγος μετατρέπεται σε ύδωρ, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας θα επηρεάσει τη γη η οποία μπορεί σε ορισμένες περιοχές να θαφτούν κάτω από τη θάλασσα.

Οι φυσικές καταστροφές ,η ασθένεια, η πείνα μπορούν να είναι υποπροϊόντα του μεταβαλλόμενου κλίματος. Η υγεία στη γη διατρέχει κίνδυνο, που σημαίνει ότι οι βιότοποι μας, η ευημερία και οι ζωές μας μπορούν να διατρέξουν κίνδυνο.

Πρέπει να εργαστούμε μαζί για να σταματήσουμε την αλλαγή κλίματος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών κάθε χρόνο σε συνεργασία με τον Ιαπωνικό Οργανισμό για την παγκόσμια ειρήνη και το περιβάλλον (FGPE), την εταιρία Bayer και Nikon. διοργανώνουν αυτόν τον θεσμό από το 1991 Ο φετινός ανταγωνισμός είναι ο δέκατος έκτος και θα εστιάσει στο θέμα της αλλαγής κλίματος. Η προκαταρκτική επιλογή θα γίνει από τα περιφερειακά γραφεία UNEP και τους συνεργάτες τους ενώ η τελική επιλογή θα γίνει από το ίδρυμα για την παγκόσμιο ειρήνη και το περιβάλλον, το UNEP, Bayer και Nikon. Οι διοργανωτές καλούν τα παιδιά σε όλο τον κόσμο να υποβάλουν τα έργα ζωγραφικής τους στο γραφείο UNEP στις περιοχές τους. Οι καταχωρήσεις πρέπει να φθάσουν στα σχετικά περιφερειακά γραφεία UNEP μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2006 το αργότερο.

Πληροφορίες

PRAXIS praxisgreece@gmail.com

Όμιλος UNESCO Σερρών unescoserron@gmail.com

Όμιλο Unesco Νέων unescoyouth.gr@gmail.com

Team For The World teamfortheworld@gmail.com

Οι νικητές των βραβείων από κάθε ήπειρο θα αναγγελθούν

τον Απρίλιο 1007 οι νικητές των βραβείων για τον παγκόσμιο διαγωνισμό θα αναγγελθούν την ημέρα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2007 στο Tromso, της Νορβηγίας .Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με ταχυδρομείο ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Τα πιστοποιητικά της συμμετοχής καθώς επίσης και τα συμπληρωματικά βραβεία θα σταλούν στο νικητή, ή το σχολείο ή στην οργάνωσή του/της.

Τα επιλεγμένα έργα ζωγραφικής θα χρησιμοποιηθούν για τις αφίσες, κάρτες, ημερολόγια, ή σε ένα βιβλιάριο εικόνων ή περιβαλλοντικά περιοδικά που διανέμεται παγκοσμίως. Μετά από τον δαγωνισμό, όλα τα έργα ζωγραφικής θα συλλεχθούν στο εθνικό μουσείο της εθνολογίας στην Οζάκα, Ιαπωνία. Τα πνευματικά δικαιώματα των αρχικών έργων ζωγραφικής για τον ανταγωνισμό πρόκειται να οριστούν στους διοργανωτές διαγωνισμού. Όλα τα έργα ζωγραφικής δεν μπορούν να επιστραφούν

Το πρώτο Παγκόσμιο βραβείο είναι 2000δολλάρια ,το πρώτο κατά Ήπειρο 1000 δολ και οι δύο θα συμμετέχουν καλεσμένοι στην Παγκόσμια Ημέρα περιβάλλοντος στη Νορβηγία .

http://www.unep.org/tunza/children/climatechange/default.asp

http://www.unep.org/tunza/children/climatechange/we-can.asp

** UNEP Regional Office for Europe

15 Chemin des Anémones, Châtelaine-Genève,
1219 Chatelaine, Geneva, SWITZERLAND
Tel: (41-22) 917 82 79 Fax: (41-22) 917 80 24
Email: roe@unep.ch

No comments: