Sunday, September 28, 2008

Συμμετοχή της ΠΡΑΞΙΣ στο Σεμινάριο στην Ουγγαρία

Σεμινάριο στην Ουγγαρία

Στη περιοχή Λέικ Μπάλατον, στη μικρή πόλη Μπαντασκόνη, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για νέους και νέες της Ευρώπης ηλικίας 18 έως 30 ετών με σκοπό την ενημέρωση τους για το πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση της Ε.Ε. και την ανάπτυξη νέων επαγγελματικών δεξιοτήτων. Το σεμινάριο απευθυνόταν σε ανθρώπους που απασχολούνται εθελοντικά και μη σε οργανώσεις νεολαίας, είτε αυτές είναι μη κυβερνητικές οργανώσεις είτε μαθητικές οργανώσεις εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες λαμβάνουν το πιστοποιητικό δεξιοτήτων EUROPASS της Ε.Ε.
Ο υπεύθυνος οργανισμός για την υλοποίηση του προγράμματος ήταν ο Euroinform που βρίσκεται στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας. Συμμετέχουσες χώρες ήταν: η Ελλάδα, από όπου συμμετείχε η Πράξις από τις Σέρρες και ο Σύλλογος Νέων Ποντίων Θεσσαλονίκης. Οι διεθνείς συμμετοχές περιλάμβαναν τις εξής χώρες: Ουγγαρία, Ρουμανία, Μολδαβία, Πορτογαλία, Αζερμπαϊτζάν, Γερμανία, Λιθουανία και Εσθονία. Το πρόγραμμα διήρκησε από τις 18 έως τις 28 Ιουνίου και περιλάμβανε πληθώρα δραστηριοτήτων.
Τα σεμινάρια περιλάμβαναν θέματα όπως: σχεδιασμός προγραμμάτων της Νέας Γενιάς σε Δράση’, τη δημιουργία προϋπολογισμού, project management, τη διαχείριση ανθρώπινων πόρων (δεξιότητες κινητοποίησης νέων και καλλιέργειας ομαδικού πνεύματος), τη βελτίωση επικοινωνιακών και διαπραγματευτικών ικανοτήτων. Το τόπο διεξαγωγής του σεμιναρίου επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της Εθνικής Υπηρεσίας Νέας Γενιάς της Ουγγαρίας και πραγματοποίησαν παρουσίαση για το πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση.
Το σεμινάριο στέφθηκε με επιτυχία λόγω της εμπειρίας των διοργανωτών, καθώς ήταν η τρίτη χρονιά που υλοποιούσαν ανάλογο πρόγραμμα, αλλά και του θετικού κλίματος που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους συμμετέχοντες από τη πρώτη κιόλας μέρα. Όπως σε κάθε ανάλογο σεμινάριο έτσι και σ’ αυτό δεν έλειπαν οι σχετικές παρουσιάσεις για τους οργανισμούς που εκπροσωπούνταν εκεί, οι διαπολιτισμικές βραδιές με παραδοσιακό φαγητό και ποτό από τις συμμετέχουσες χώρες, οι τουριστικές ξεναγήσεις σε κοντινές πόλεις και αξιοθέατα και η δημιουργία δεσμών φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Την ΠΡΑΞΙΣ εκπροσώπησε η Δήμητρα Τσακίρη.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα: www.euroinform.hu/wess

No comments: