Sunday, April 12, 2009

Συμμετοχή στο 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό 2009

Στο 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Νερό 2009 που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη συμμετείχε ο Όμιλος Σερρών για UNESCO με την πρόεδρο του κ Καίτη Εμμανουηλίδου στην ενότητα για τo *Δίκτυο των Βουνών* και το συνεργαζόμενο Διεθνές Κέντρο για την Συνεργασία και την Ανάπτυξη Βουνών ,παρουσιάζοντας την Green Μαθητιάδα με τις δράσεις της *Ο Δρόμος του Μυθολογικού βουνού Παγγαίου και Ολυμπιακές πόλεις* , την δράση των νέων πρεσβευτών της πόλης μας στη Μπολονια για την ρατσιστική εκστρατεία ενημέρωσης που έκαναν στην πόλη μας με την υποστήριξη του Πανσερραικού για την βία στα γήπεδα, και το τουρνουά τέννις που εδώ και 4 χρόνια πραγματοποιείται από το ΣΑΣ αφιερωμένο στο νερό. Η παρουσίαση των αθλητικών θεσμών που πραγματοποιούνται στην πόλη μας για ευαισθητοποίηση των νέων και όχι μόνο, για το νερό ήταν μοναδικές δράσεις Επίσης στο forum των μικρών παιδιών παρουσιάσθηκε η μικρή ιστορία *Μια σταγόνα ταξιδεύει* http://primaryschdimitritsi.wordpress.com/%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B5-power-point/ που δημιουργήθηκε με την συνεργασία της Ε΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Δημητριτσίου Σερρών με την Ε΄2 τάξη του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Λατσιών της Κύπρου μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning που ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου του 2007.
Στο forum των νέων η ΠΡΑΞΙΣ παρουσίασε τη συμμετοχή των νέων εθελοντών της πόλης μας που στο Euro 2008 δούλεψαν εθελοντικά στην διοργάνωση και στο info Center για το ρατσισμό στον αθλητισμό και την καταπολέμηση της βίας, και τις ετήσιες εκστρατείες που πραγματοποιούν στην πόλη μας για το νερό οι Ευρωπαίοι εθελοντές με νέους της πόλης μας .
Το Παγκόσμιο forum για το νερό πραγματοποιείται κάθε 3 χρόνια. Το επόμενο θα γίνει στην Αφρική. Συμμετείχαν 33.000 διαπιστευμένοι

No comments: