Thursday, August 19, 2010

«Ας παρουσιάσουμε τους Ευρωπαϊκού Χορού μας".

Εννέα νέοι από τις Σέρρες και τριάντα έξι άλλα άτομα από την Ισπανία, την Ουγγαρία, την Τουρκία έζησε και εργάστηκε από κοινού από τις 2 έως τις 10 Αυγούστου στην Rezekne, Λετονία. Συμμετείχαν σε πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με θέμα «Ας παρουσιάσουμε τους Ευρωπαϊκού Χορού μας". Κάθε ομάδα παρουσίασε διάφορες πτυχές του πολιτισμού της, μέσα από παραδοσιακούς χορούς και τοπικά τρόφιμα, Επιπλέον, οι συμμετέχοντες έμαθαν πολλά διαφορετικά είδη χορών, συμπεριλαμβανομένων φλαμένκο, το συρτάκι, κ.ά. Επίσης, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα κοινό ευρωπαϊκό χορό με πολλές ώρες σε πρόβες.
Τα μέλη της κάθε ομάδας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τους εθνικούς τους χορούς στο φεστιβάλ της πόλης. Η ξεχωριστή στιγμή της όλης εκδήλωσης ήταν χωρίς καμία αμφιβολία η επίδειξη του κοινού ευρωπαϊκού χορού.
Οι νέοι της πόλης μας είχαν την μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο να επισκεφθούν μια όμορφη χώρα, αλλά και να δείξουν τις ικανότητές μου. Ήταν η πρώτη φορά που πήραν μέρος σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής ήταν μια μεγάλη εμπειρία για όλους
Ειδικότερα, γνώρισαν διαφορετικούς ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες και εκμεταλλεύτηκα τις ικανότητες τους να επικοινωνήσουν μαζί τους μιλώντας μια ξένη γλώσσα (Αγγλικά), η οποία ήταν πολύ χρήσιμη. Η αλληλεπίδραση σε αυτά τα άτομα τους έκανε πιο δημιουργικούς τους αύξησε την αυτοπεποίθηση τους δημιούργησε ικανότητες που υπήρχαν αλλά δεν είχαν τις προϋποθέσεις για να τις πράξουν Τα μέλη της ελληνικής ομάδας: Ο Νικος Αποστολίδης, Βεζυργιάννη Βένια, Εύη Δίγκα , Στέφανος Μυτιλιναίος , Νίκος Πανταζής, Σίμος Πολίτης, Χρήστος Πολίτης, Ηλίας Τριανταφύλλου,με την καθοδήγηση της κ. Μαρίας Εμμανουηλίδου Mentoring & Coaching δώσανε την υπόσχεση το άλλο καλοκαίρι μια καινούργια συνάντηση σ άλλη χώρα θα γνωρίσει τους νέους της χώρας μας.

No comments: