Tuesday, August 16, 2011

ΗΜΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 19 Αυγούστου 2011


Δεν υπήρξε ποτέ ένας χρόνος χωρίς ανθρωπιστικές κρίσεις.
 Και όπου υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη, υπάρχουν άνθρωποι που τους βοηθούν -άνδρες και γυναίκες που έρχονται κοντάα τους εκεί που υποφέρουν για να φέρουν  την ελπίδα. Από την Ιαπωνία στο Σουδάν, από το Πακιστάν μέχρι το Κέρας της Αφρικής, εργάζονται  στην ανθρωπιστική βοήθεια  και προσπαθούν να βοηθήσουν  τους ανθρώπους που έχουν χάσει τα σπίτια τους, τους αγαπημένους αυτούς και τις πηγές εισοδήματος.

Οι
ανθρωπιστές  είναι γενναίοι γιατί αντιμετωπίζουν συχνά μεγάλο κίνδυνο, μακριά από το σπίτι τους . Εργάζονται πολλές ώρες, στις πιο δύσκολες συνθήκες. Οι προσπάθειές τους να σώσουν ζωές σε καταστάσεις συγκρούσεων και φυσικών καταστροφών. Μπορούν επίσης να επιστήσουν  τον κόσμο να έρθουν  πιο κοντά , υπενθυμίζοντάς μας ότι είμαστε μια οικογένεια, που μοιράζονται τα ίδια όνειρα για ένα ειρηνικό πλανήτη, όπου όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν με ασφάλεια, και με αξιοπρέπεια.

Την
Παγκόσμια Ανθρωπιστική Ημέρα, τιμούμε αυτούς που εργάζονται που προσφέρουν βοήθεια και τους ευχαριστήσω για την αφοσίωσή τους. Και θα αποτίσουμε φόρο τιμής σε αυτούς πουέχουν κάνει την υπέρτατη θυσία - στο Αφγανιστάν, την Αϊτή και πέρα. Πάρα πολλοί έχουν πεθάνει, ή έχουν  υποστεί τη δική τους απώλεια, κατά τη διάρκεια του καθήκοντος. Δεσμευόμαστε νακάνουμε ό, τι μπορούμε για να εξασφαλίσουν οι  ανθρωπιστές του κόσμου και να διατηρήσουν με ασφάλεια να κάνουν ουσιαστικό το έργο τους.

Αυτή είναι επίσης μια
ημέρα για να εξετάσουμε τη δική μας ζωή και να σκεφτούμε τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε ώστε να φτάσει στους ανθρώπους που ζουν σε διαρκή σύγκρουση, καταστροφή και δυσκολίες απεριόσριστη βοηθεια.


No comments: