Saturday, December 03, 2011

Το Διεθνές Έτος Εθελοντών: Από το 2001 έως 2011 στον εορτασμό της Διεθνής Ημέρας Εθελοντών 2011


Μετά από πρόταση της κυβέρνησης της Ιαπωνίας στα Ηνωμένα Έθνη, ο Γενικός Γραμματέας, της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ανακήρυξε το έτος 2001 ως Διεθνές Έτος Εθελοντών (IYV) στην 52η σύνοδό της στις 20 Νοεμβρίου 1997. Το ψήφισμα 52/17 υποστηρίχθηκε από 123 χώρες. Οι Εθελοντές του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNV) είχαν  οριστεί ως σημείο επαφής για το έτος εντός του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών.
 Το έτος οδήγησε σε μια καλύτερη εκτίμηση της  δύναμης του εθελοντισμού σε όλες της τις μορφές και τους τρόπους.

 Διεθνή Ημέρα Εθελοντών 2011
ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ 2011
Η ομάδα *ΣΕΡΡΕΣ.ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ 2011*  συμμετέχει με τους νέους εθελοντές  Σταύρο Μερτζεμέκη, Κατερίνα Σαράφη, Μπαξεβανίδου Φωτεινή ,Δημήτρη Ασβεστά, Νανά Καλοφέρη η ομάδα www.serlug.gr ,οι ευρωπαίοι εθελοντές της ΠΡΑΞΙΣ Benjamin Vienne ,Lucia Caminada Rossetti,Alexandra Murcia Navarro,EliinaEglite,η Unesco Σερρών ,  στην Καμπάνια των Ηνωμένων Εθνών για τον εθελοντισμό που ξεκίνησε  με σκοπό να βοηθήσει και  να αναδείξει τη δύναμη της εθελοντικής δράσης σε κάθε χώρα.
Από τις 30 Οκτωβρίου έως 6 Δεκεμβρίου, θα ρίξει φως πάνω τον κόσμο παρουσιάζοντας τις πρωτοβουλίες που ατομικά ,ή σε ομάδες η κοινωνία των πολιτών ,οι οργανωμένοι φορείς δραστηριοποιούνται σε εθελοντικές πρωτοβουλίες.
Ti είναι η καμπάνια.
Οι φωτογραφίες που θα σταλούν από τους συμμετέχοντας, από δράσεις εθελοντισμού θα παρουσιασθούν, επισείοντας την προσοχή στην δράση της φωτογραφία και θα τιμηθεί η καλύτερη σε θέμα και στόχο  πρωτοβουλία.
Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας και δείτε πώς άλλοι εθελοντές κάνουν τη διαφορά.http://volunteeringmatters.unv.org/

Από τις  5 Δεκεμβρίου ο φορέας του Εθελοντισμού των Ηνωμένων Εθνών UNV θα ξεκινήσει για πρώτη φορά  να παρουσιάζει την έκθεση των πεπραγμένων κάθε χώρας Και, η  Δέκατη επέτειος του Διεθνούς Έτους των Εθελοντών θα κορυφωθεί με εκδηλώσεις σε πολλές χώρες και η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα συζητήσει για την πορεία του εθελοντισμού. Από τώρα και ως στις 5 Δεκεμβρίου, ακολουθήστε τις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν όλη την εβδομάδα και στείλτε την θέση σας στην Γενική Συνέλευση. Εάν επιθυμείτε, στείλτε μας την δική σας δράση για να παρουσιασθούν και στην πόλη μας ,στο blog της ομάδας μας.








No comments: