Saturday, March 02, 2013

"Μια υπόσχεση είναι μια υπόσχεση: Ώρα για δράση για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών".


Με την ευκαιρία αυτή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (IWD), στις 8 Μαρτίου, η UNESCO ενώνει τις δυνάμεις της με τους διεθνείς και περιφερειακούς εταίρους καλώντας τους  να ξεκινήσουν την ετήσια δράση  *Οι  γυναίκες κάνουν οι ειδήσεις *(WMN) Η πρωτοβουλία είναι στο πλαίσιο του στόχου , Προς μια Παγκόσμια Συμμαχία για τα Μέσα Ενημέρωσης και για τα  δύο φύλα.

Ξεκίνησε να είναι μια ετήσια δράση γνωρίζοντας ότι οι γυναίκες αποτελούν το News. Είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία με στόχο τον καθορισμό και την προσοχή σε ένα θέμα που αφορά την ισότητα των φύλων εντός και μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, στοχεύοντας να οδήγηση και να  ενθαρρύνει την διαβούλευση προσανατολισμένη στη δράση ,ώστε να δώσει λύσεις μέχρι τους συνολικούς στόχους. Για το σκοπό αυτό,  η UNESCO έχει αναπτύξει πόρους, όπως το φύλο-ευαίσθητοι δείκτες για το Media.

Το φετινό θέμα σχετίζεται με το Παγκόσμιο Φόρουμ για τα ΜΜΕ και Ισότητας (GFMG) που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο του 2013. UNESCO. Προτίθεται να επιστήσει την προσοχή στην ανάγκη για μια παγκόσμια προσπάθεια που θα  συμπεριλαμβάνει  τα μέσα ενημέρωσης ως εταιρικές σχέσεις, για την παρακολούθηση σχετικά με τους στόχους των δύο φύλων και τα μέσα ενημέρωσης της Διακήρυξης του Πεκίνου και της Πλατφόρμας Δράσης.

Το θέμα που έθεσαν τα Ηνωμένα Εθνη για το  2013 είναι IWD "Μια υπόσχεση είναι μια υπόσχεση: Ώρα για δράση για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών". Το θέμα αυτό θα αποτελέσει ένα από τα κύρια θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Φόρουμ για τα Μέσα Ενημέρωσης και των δύο φύλων. Ένα άλλο βασικό θέμα θα είναι η ενσωμάτωση των μέσων ενημέρωσης στις εθνικές πολιτικές και στρατηγικές των δύο φύλων.

Η συνεισφορά μας στην ημέρα *Οι γυναίκες κάνουν τις ειδήσεις 2013: Προς μια Παγκόσμια Συμμαχία για τα ΜΜΕ και Ισότητας 

Η UNESCO και οι συνεργάτες της καλούν τους  οργανισμούς μέσων μαζικής ενημέρωσης, τις  επαγγελματικές ενώσεις, τα συνδικάτα των δημοσιογράφων, των γυναικών και των ανδρών που εργάζονται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και της κοινωνίας των πολιτών να χρησιμοποιήσουν την  8η Μάρτη, να μοιραστούν τις σκέψεις τους σχετικά με το τι θα μπορούσε να είναι η πιθανή μορφή της Παγκόσμιας Συμμαχίας για τα Μέσα και Φύλο, τι πρέπει να κάνουν και τι προτεραιότητα σε θέματα GFMG θα πρέπει να αντιμετωπίσουν.
 Επιπλέον, σας καλεί να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας και τις βέλτιστες πρακτικές στην αναφορά και τη μάχη για το τέλος της βίας κατά των γυναικών.
Τις  εθνικές πολιτικές και στρατηγικές των δύο φύλων που υπάρχουν στη χώρα μας; Τα μέσα ενημέρωσης χαρακτηρίζονται σε αυτές τις πολιτικές και στρατηγικές;
 Ποια ήταν η επίδραση της συμμετοχής των ΜΜΕ σε αυτές τις πολιτικές και τις στρατηγικές των δύο φύλων;

Ο Όμιλος Σερρών για
UNESCO και η PRAXIS  τιμά την ημέρα πραγματοποιώντας ενημέρωση στα τοπικά ΜΜΕ της πόλης μας .
-Πραγματοποιώντας εκπομπή  προωθώντας το θέμα της Ημέρας στις 9-10 το πρωί στο www.rodonfm.net με την Άννα Αλευρά και τον Κώστα  Μπούμπα
-Επίσης την ίδια μέρα στις 2-3 στην εκπομπή των νέων του www.rodonfm.net ο δημοσιογράφος Πασχάλης Ματζιαρίδης με την Θέλμα Πολούα και τις Αδελφές Ταμπάσκου θα καλύψει την ημέρα με την απ ευθείας δράση UNESCO
-Επίσης θα προωθήσει την πρόσκληση προς τους ανάλογους φορείς να υποβάλουν εάν το επιθυμούν την εισήγησή τους ως τις  30 του Μαρτίου 2013 μέσω αυτής της ιστοσελίδας. http://www.unesco-ci.org/cmscore/content/your-contribution-women-make-news-2013-towards-global-alliance-media-and-gender
Η συμμετοχή σας θα συμβάλει στην ενημέρωση των προγραμμάτων της UNESCO. Μερικές από τις καλύτερες συνεισφορές θα πρέπει να εμφανίζει τις *Γυναίκες που κάνουν τις ειδήσεις 2013 * στο δικτυακό τόπο.  
Οι ευρωπαίοι εθελοντές τις PRAXIS Laura Lang  Marion Tillier Umit Gonen. NereaPueyo Sanchez, Αndre Castro Martinez, θα παρουσιάσουν τα γεγονότα που πραγματοποιεί στο Παρίσι για την ημέρα η UNESCO στις 3-5 στον ίδιο σταθμό.



No comments: