Sunday, May 19, 2013

21 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα για την πολιτιστική πολυμορφία για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη

Τα Ηνωμένα Έθνη με την  Συμμαχία των Πολιτισμών (UNAOC) σε συνεργασία με την UNESCO και ένα ευρύ συνασπισμό εταίρων από φορείς  για την κοινωνία των πολιτών ξεκινά  την παγκόσμια εκστρατεία "Κάντε ένα πράγμα για τη διαφορετικότητα και την κοινωνική ένταξη», με στόχο τη συμμετοχή των  ανθρώπψων  σε όλο τον κόσμο να κάνει ένα πράγμα που να στηρίζει την πολιτιστική πολυμορφία και την κοινωνική ένταξη.

Μετά την έγκριση, το 2001 της Οικουμενικής Διακήρυξης για την Πολιτιστική Ποικιλομορφία η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κήρυξε την  21η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτιστική Πολυμορφία για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη.

Γιατί να υποστηρίξουμε θέματα διαφορετικότητας;

Τα τρία τέταρτα των μεγάλων συγκρούσεων του κόσμου έχουν πολιτιστική διάσταση.

Γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ των πολιτισμών είναι επείγον και αναγκαίο για την ειρήνη, η σταθερότητα και η ανάπτυξη.

Το 2013 η εκστρατεία, ενθαρρύνονει τους ανθρώπους και οργανισμούς από όλο τον κόσμο να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα για να υποστηρίξουν  την ποικιλομορφία, έχει δε ως στόχο:

    Για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τη σημασία του διαπολιτισμικού διαλόγου, της διαφορετικότητας και της ένταξης.
    Για να οικοδομήσουμε μια παγκόσμια κοινότητα των ατόμων που δεσμεύεται να στηρίξει την διαφορετικότητα με την πραγματική και κάθε μέρα ζωής χειρονομίες.
    Για την καταπολέμηση της πόλωσης και τα στερεότυπα για τη βελτίωση της κατανόησης και της συνεργασίας μεταξύ των ανθρώπων από διαφορετικές κουλτούρες.

Πάρτε μέρος στην παγκόσμια εκστρατεία, "Κάντε ένα πράγμα για τη διαφορετικότητα και την κοινωνική ένταξη», όπως η συμμετοχή σας στην σελίδα του Facebook για  να ενθαρρύνετε  τους γείτονές σας, την οικογένειά σας, τους φίλους σας και τους συναδέλφους σας να κάνουν ένα πράγμα για να υποστηρίξουν τη Διαφορετικότητα και την κοινωνική ένταξη για την Παγκόσμια Ημέρα για την Πολιτιστική Πολυμορφία για το διάλογο και Ανάπτυξης στις 21 Μαΐου.

Κάθε ένας από εμάς μπορεί να κάνει ένα πράγμα για τη διαφορετικότητα και την ένταξη. Έστω και ένα πολύ μικρό πράγμα μπορεί να γίνει μια παγκόσμια δράση, εάν λάβουμε όλοι μέρος σε αυτό.
http://www.unaoc.org/actions/campaigns/do-one-thing-for-diversity-and-inclusion/
Στις 22 Μαίου ώρα 15.00-16.00 μ.μ στο

www.rodonfm.net οι ευρωπαίοι εθελοντές Marion Tillier Umit Gonen. NereaPueyo ,Sanchez, Αndre Castro Martinez, Jitka Bouskova, Erik Pianaμε και τους Νέους της UNESCO Σερρών Θέλμα Πολούα, Ακη Μακαρά Παρμενίων Πατιά,Ανδρέα Καμελίδη σας καλούν να παρακολουθησετε τις δράσεις που πραγματοποιουνται σ ολο τον κόσμο για την ημέρα.

No comments: