Saturday, June 08, 2013

* Μαζί έχουμε τη δύναμη να προστατεύσουμε τους ωκεανούς !*



Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών αναγνωρίστηκε επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη το 2008 και είναι τώρα γιορτάζεται στις 8 Ιουνίου κάθε έτους. Η ειδική αυτή ημέρα είναι μια ευκαιρία να γιορτάσουμε όλοι μαζί τους ωκεανούς  του κόσμου μας και την προσωπική μας σύνδεση με τη θάλασσα, καθώς και για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον κρίσιμο ρόλο που ο ωκεανός παίζει στη ζωή μας και τους σημαντικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία τους .
Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών 2013-2014 είναι «Μαζί έχουμε τη δύναμη να προστατεύσουμε  τους ωκεανούς!* Επικεντρώνεται στο να μας προτρέψει ν ασχοληθούμε με την προστασία  των ωκεανών, στην προσωπική μας ζωή, εντός των κοινοτήτων μας και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών 2013, η  UNPA έχει συνεργαστεί με τον Δρ Seuss και το κλασικό Fish* Ένα βιβλίο, δύο ψάρια, Red Fish, Blue Fish που ενέπνευσε τη δημιουργία των σχεδίων για το επετειακό γραμματόσημο . Τα τρία φύλλα γραμματοσήμων ενσωματώνει  τον διαχρονικό Δρ Seuss παρουσιάζει χαρακτήρες μέσα σε ένα θαλάσσιο υπόβαθρο της καθημερινής μας ζωής.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών επισκεφθείτε www.un.org/Depts/los
Ο Ομιλος Σερρών για UNESCO,η ΠΡΑΞΙΣ ,η TEAM FOR THE WORLD, η Οικολογική Κίνηση Σερρών
Θα προώθηση  με ηλεκτρονική καμπάνια μέσα από τις δικές τους σελίδες το θέμα της ημέρας.

No comments: