Tuesday, December 03, 2013

Δράση στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού


Δράση στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου με αφορφή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν οι ίδιοι δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, γραφίστες, σκιτσογράφοι.
Από τις 11 το πρωί ως τις 5.00 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με τίτλο «ΕΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ» του Thess-Δίκτυο. Εκεί θα στηθεί ένα πραγματικό γραφείο τύπου όπου ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να αφήσει το άρθρο του, την φωτογραφία του, το σκίτσο του, το σχόλιό του αρκεί να είναι σχετικό με τον εθελοντισμό. Όλα τα αρχεία αφού επεξεργαστούν θα τυπωθούν σε μια ειδική έκδοση που θα μοιραστεί την επόμενη μέρα στην πόλη.
Οι πολίτες χάρη στην επιτυχημένη δράση του Thess-Δίκτυο, το οποίο για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά παρουσιάζει την σχετική εκδήλωση έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τον εθελοντισμό του σήμερα τόσο στα πλαίσια της πόλης όσο και για τα προγράμματα εθελοντισμού και στο εξωτερικό.
Το Thess-Δίκτυο, Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης σας περιμένει όλους την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 στην πλατεία Αριστοτέλους από τις 11.00 το πρωί ως τις 5.00 το απόγευμα στην εκδήλωση που έχει τίτλο «ΕΘΕΛΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ».
Η 5η Δεκεμβρίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη σε μια απόφαση που πάρθηκε προκειμένου να αποδοθεί φόρος τιμής στα άτομα που ασχολούνται ενεργά με τον εθελοντισμό τόσο σε προσωπικό αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο εν γένει και που έχουν αφιερώσει την ζωή τους σε αυτόν.
Με κίνητρο λοιπόν τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ο καθένας μας τον εθελοντισμό φέτος μας προσκαλούν να πούμε την άποψή μας για αυτόν. Είτε τον θεωρούμε μια διαχρονική αξία, είτε κοινωνική και ατομική ευθύνη, είτε καθήκον αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο θέτοντας και ανταλάσσοντας τις απόψεις μας, το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα θετικό για όλους μας.
Ραντεβού λοιπόν την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους με τις δημιουργίες σας ανά χείρας!
Η PRAXIS ως μέλος του Δικτύου συμμετέχει και με την ραδιοφωνική εκπομπή στις 15.00-16.00 μ.μ στο www.rodonfm.net με τους Ευρωπα'ίους εθελοντές Julia Reiner,Francesco Garello,Marta Romero,Marc Henin,Vitor Costa,

No comments: