Wednesday, January 29, 2014

*Υγρότοποι και Γεωργία συνεργαζονται για ένα καλύτερο αύριο*




Οι υγρότοποι έχουν θεωρηθεί ως εμπόδιο για τη γεωργία, και συνεχίζουν να τους   αποξηραίνουν για  να ανακτηθεί έδαφος για καλλιέργεια.Αλλά ο ουσιαστικός ρόλος των υγροτόπων για τη στήριξη της γεωργίας γίνεται όλο και πιο σαφές, και υπάρχουν επιτυχημένες γεωργικές πρακτικές που υποστηρίζουν τον υγιή υγρότοπο.
 Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στο πλαίσιο της Ημέρα Υγροτόπων  υο Μουσείο μας εξετάζουμε τους διαφορετικούς τύπους και τις κλίμακες της γεωργίας, τις επιπτώσεις της γεωργίας για τους υγροτόπους, και σε μερικές από τις επιτυχημένες μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων, τη διατήρηση της υγείας των υγροτόπων και αποκατάσταση των υποβαθμισμένων υγροτόπων στη γεωργία .
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών ,θα παρουσιασθεί μαζί με το *2014 Διεθνές Έτος Οικογένειας Γεωργία* που στοχεύει στο ίδιο θέμα.
Στην αύξηση  της οικογενειακής γεωργίας και των μικροκαλλιεργητών, εστιάζοντας την προσοχή του κόσμου στο σημαντικό ρόλο της στον αγώνα για την εξάλειψη της πείνας και της φτώχειας, την παροχή επισιτιστικής ασφάλειας και διατροφής, βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, τη διαχείριση των φυσικών πόρων, την προστασία του περιβάλλοντος, και την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης, ιδίως σε αγροτικές περιοχές.
 Διάρκεια προγράμματος 28-2-14  Είσοδος ελεύθερη
*Οι δράσεις του Μουσείου  υποστηρίζονται από τους εθελοντές φορείς :
Τον  Όμιλο Σερρών για UNESCO, την ΠΡΑΞΙΣ . το Club Νέων της UNESCO Σερρών ,την Αστροπύλη. Υποστηρικτές του είναι οι εθελοντές Βασιλική Παπαθανασίου, Τατιάνα Αγγελίδου, Ελένη Πισώκα, Στέλλα Παπούλια, Αλεξία Ματζίρη, με τους νέους Θέλμα Πολούα, Ακη Μακαρά,Ανδρέας Καμελίδη,Χρύσα Βασιλακάκη,Χαράλαμπος Δαυίδ,  Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη Δασοπόνος Νικόλαος Παπανικολάου Γεωπόνος και του Ευρωπαίους εθελοντές 
Julia Reiner,Francesco Garello,Marta Romero,Vitor Costa, Anissa Lebbatμε υποστηρικτή τον κ Κ ΒαΒαλέκα

 Χορηγοί  επικοινωνίας, Εφημερίδες Πρόοδος, http://www.serresparatiritis.gr  /  www.aposerres.gr,  www.rodonfm.net   www.e-simerini.com

No comments: