Saturday, April 12, 2014

Περάσματα Προορισμός Μεταναστατικά πουλιά και τουρισμός.



.Η ημέρα θα τονίσει τους δεσμούς την διατήρηση μεταξύ των μεταναστευτικών πτηνών,την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων και βλέποντας την άγρια ζωή του τουρισμού σ όλο τον κόσμο Κάθε χρόνο, πάνω από ένα δισεκατομμύριο τουρίστες διασχίζουν διεθνή σύνορα. Μια ακμάζουσα άγρια ζωή είναι ένα βασικό περιουσιακό στοιχείο του τουρισμού, και οι θεαματικές κινήσεις των αποδημητικών πτηνών του κόσμου δεν είναι καμία εξαίρεση. Σωστή διαχείριση, δημοφιλή πουλιά που σχετίζονται με τον τουρισμό δραστηριότητες, όπως η παρατήρηση πουλιών ή φωτογραφίες πουλιών μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση για μια αμοιβαία επωφελή σχέση μεταξύ των ανθρώπων και των αποδημητικών πτηνών.
Για την εκστρατεία του 2014, WMBD συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) για να επισημανθεί το έργο των περασμάτων προορισμού. Με επικεφαλής τον UNWTO εφαρμόζονται από κοινού με διάφορους εταίρους, με μεγάλη πείρα στον τομέα της διατήρησης και του τουρισμού, περασμάτων Προορισμός θα αναπτύξει αειφόρους τουριστικούς προορισμούς κατά μήκος των μεγάλων μεταναστευτικών οδών των πουλιών του κόσμου,γνωστά ως περασμάτα.
Με τη διοχέτευση των εσόδων από τον τουρισμό θα συντηρηθούν οι των χώροι.Το έργο αποσκοπεί στη διαφύλαξη των οικοτόπων των πτηνών », δημιουργώντας ταυτόχρονα λιγοστές και πράσινες ευκαιρίες απασχόλησης για τις τοπικές κοινότητες.
Το «Περάσματα Προορισμός» η πρόταση διοχετεύει αυτήν την δύναμη σε μια δύναμη για την παγκόσμια διατήρηση της βιοποικιλότητας και την ενίσχυση προς το ζην για τις τοπικές κοινωνίες, με τη δημιουργία ενός δικτύου βιώσιμων και ανθεκτικών τουριστικών προορισμών. Με επικεφαλής τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), μαζί με τους εταίρους με εμπειρία στον ήχο στον τομέα της διατήρησης και του τουρισμού, Προορισμός περασμάτων είναι η ανάπτυξη και διαφοροποίηση της βιώσιμης τουριστικής προσφοράς σε μια σειρά από προορισμούς κατά μήκος μεγαλύτερο των μεταναστευτικών περασμάτων των πτηνών του κόσμου, διοχετεύοντας έσοδα από τον τουρισμό πίσω στη διατήρηση των χώρων.
Κάθε χρόνο, δισεκατομμύρια των αποδημητικών πτηνών που προορίζονται για να ταξιδέψουν στον κόσμο, που φέρνουν μαζί τις ίδιες διαδρομές, που είναι γνωστή ως περασμάτα. Εκτείνονται σε ηπείρους και τους ωκεανούς, και χρησιμοποιείται από μια μυριάδα των ειδών πτηνών, τα περασμάτα αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πολύτιμα φαινόμενο της φυσικής κληρονομιάς του κόσμου.
Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, τα μεταναστευτικά πουλιά εξαρτώνται από μια αλυσίδα των ζωτικών χώρων για την φυλή, την ανάπαυση και τις ζωοτροφές για να περάσουν το χειμώνα. Πολλά από αυτά τα sites είναι θεαματικά πλούσια σε βιοποικιλότητα, τη φυσική ομορφιά και περιβαλλοντική αξία. Αυτά τα χαρακτηριστικά δίνουν σε αυτά τα sites δεν είναι μόνο μεγάλες δυνατότητες του τουρισμού αλλά και τους καθιστούν σημαντικά για τη διατήρηση.
Ωστόσο, οι εξωτερικές πιέσεις συνεχίζουν να αυξάνονται και ν απειλούνται αυτοί οι βασικοί οικοτόποι και των χώρων που είναι σημαντικές για τα μεταναστευτικά πουλιά και για τις κοινότητες γύρω τους.
Τα έργα, τα Περάσματα -Προορισμός προώθούν τον βιώσιμο τουρισμό για τις τοπικές κοινωνίες σε οκτώ σημαντικούς μεταναστευτικούς χώρους πτηνών στην Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη ότι τα αποδημητικά πουλιά χρειάζονται για να επιβιώσουν. https://mapsengine.google.com/map/edit?mid=zvWyCfHf5llI.kcGxY_2mWNF8 http://www.worldmigratorybirdday.org/2014/index.php?option=com_content&view=article&id=67&Itemid=43
Το Μουσείο θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα ως τις 30-4-14
Είσοδος ελεύθερη
*Οι δράσεις του Μουσείου υποστηρίζονται από τους εθελοντές φορείς :
Τον Όμιλο Σερρών για UNESCO, την ΠΡΑΞΙΣ . το Club Νέων της UNESCO Σερρών ,την Αστροπύλη. Υποστηρικτές του είναι οι εθελοντές Βασιλική Παπαθανασίου, Τατιάνα Αγγελίδου, Ελένη Πισώκα, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Θέλμα Πολούα, Ηλέκτρα Πολούα,΄Ακη Μακαρά, Ανδρέα Καμελίδη, Χρύσα Βασιλακάκη, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο , με υποστηρικτή τον κ Κ. Βαβαλέκα

Χορηγοί επικοινωνίας, Εφημερίδες Πρόοδος, http://www.serresparatiritis.gr / www.aposerres.gr, www.rodonfm.net www.e-simerini.com
Με την αιγίδα της


και στην Δεκαετία της Ερημοποίησης 2010-2020


No comments: