Tuesday, February 10, 2015

Δαρβινος στη βιολογια, κοσμολογια, και την επιστημονικη διαδικασια

Δαρβινος στη βιολογια, κοσμολογια, και την επιστημονικη διαδικασια

Posted on | Φεβρουαρίου 10, 2015 | No Comments
Δαρβινος

Στην αρχή, το ηλιακό μας σύστημα περιστρέφεται γύρω από τη γη, και η ανθρωπότητα ήταν σκαλισμένα από πήλινα και οστέινα-plopped, όπως ήταν, τέλεια διαμορφωμένο σε κατοικημένες κήπο. Ιστορίες προέλευσης, ωστόσο, σημαίνει να ξαναγραφεί, και η ανάπλαση της κεντρικής, που είναι απαραίτητες ιδέες για τη φύση των πραγμάτων σήμαινε και σημαίνει δύσκολες ισχυρές ιδεολογίες και θεσμούς.
Όπως συνέβη και για τις προηγούμενες γνώσεις που βρίσκεται εκ νέου την άποψή μας για τη θέση μας στο σύμπαν, η μελέτη του νατουραλισμού και της βιολογίας απείλησε να εκθέσει την μεταλλαξιμότητα του ανθρώπινου είδους και να θέσει σε κίνδυνο μια θεολογική ασφυκτικό για την επιστημονική ανακάλυψη. Η αλήθεια θα έξω, όπως λένε, και ο Κοπέρνικος πάλεψε για να ελευθερωθεί η αλήθεια πίσω από ένα ηλιοκεντρικό σύστημα, το ίδιο έκανε ο Κάρολος Δαρβίνος συγκεντρώσει μια τεράστια πνευματική ανδρεία, μια αέναη περιέργεια, και μια αρπακτική της πείνας για την αλήθεια σε μια προσπάθεια να κατανοήσουμε την προέλευση της σύγχρονης ζωής.
Τομές στην κατανόηση δική μας προέλευση, θα απαιτήσει την ακύρωση επικρατέστερο κοσμολογικό και ανθρωποκεντρικές απόψεις? θα απαιτήσει δέσμευση για την επιστημονική μέθοδο και τις δυνητικά ανησυχητικό γεγονός που μπορεί να προκύψουν από την αυστηρότητα του. Ο εμπειρισμός στον τομέα της βιολογίας, και τεράστια δυνητικά οφέλη της για την ανθρώπινη ευημερία, είχε, για αιώνες, έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, προκειμένου να διατηρήσει τις θεολογικές δόγματα. Η φανταστική υλοποίηση πίσω από τη διασύνδεση του έμβιου κόσμου και τους βιολογικούς μηχανισμούς που ενημερώνουν την προσαρμογή και επιβίωση ήταν κρυμμένα πίσω από ένα σκοτεινό πέπλο, περιμένει να το ανακαλύψουμε.
Τολμηρές απεικονίσεις της εξέλιξης του Δαρβίνου μέσω γενετικής ποικιλότητας και της φυσικής επιλογής άρει το πέπλο αποκαλύπτοντας τι, κατά το χρόνο (και, για κάποια στιγμή), μπορεί να ήταν φιλοσοφικά ή ιδεολογικά ανησυχητικό. Καινοτομίες του είναι, όταν δει μέσα από το φακό του ψύχραιμη επιστημονικά δεδομένα, ωστόσο, ούτε καλοί ούτε κακοί, απλώς κατάλληλες πηγές και πραγματικές.
Οι επιπτώσεις αυτών των ευρημάτων είναι ευρείες και προκαλεί δέος! Ζωή και το έργο του Δαρβίνου συνεχώς επηρεάσει την επιστήμη και την ανθρωπότητα. Η ανακάλυψή του για τη φυσική επιλογή ως μηχανισμός για την εξέλιξη ξεκούμπωσε την επιστημονική πρόοδο από τους περιορισμούς θεολογικές και άνοιξε το δρόμο για μια πληρέστερη κατανόηση της θέσης μας στο σύμπαν. Χωρίς την ανακάλυψη της φυσικής επιλογής, από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στον τομέα της υγείας, τη φιλοσοφία και την ευημερία του ανθρώπου κατά τη διάρκεια των τελευταίων διακοσίων χρόνων θα ήταν αδύνατη.
Ενώ αξιοσημείωτη επίδραση του Δαρβίνου στη βιολογία, κοσμολογία, και την επιστημονική διαδικασία γενικά δεν μπορεί να υποτιμηθεί, είναι και πάλι αναμφισβήτητη επιθυμία του για την αλήθεια μέσα από την επιστημονική ανακάλυψη, ακλόνητη περιέργεια του να ανακαλύψουν αυτό που ήταν κρυμμένο (φυσικά ή σκόπιμα), και την αποφασιστικότητά του να αντέξει πνευματική βάθη που μας εμπνέει.
Διεθνής Ημέρα Δαρβίνου θα εμπνεύσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να προβληματισθούν και να ενεργήσουν σχετικά με τις αρχές της πνευματικής γενναιότητα, αέναη περιέργεια, επιστημονική σκέψη, και την πείνα για την αλήθεια όπως ενσωματώνεται στο Charles Darwin.
Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών ο Όμιλος Σερρών για UNESCO συνεργαζόμενος με την ΠΡΑΞΙΣ, την ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ, συμμετέχουν με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα* Ο Δαρβίνος στη βιολογία, κοσμολογία, και την επιστημονική διαδικασία*

Έναρξη προγράμματος 12-2-15 έως 28-2-15
Είσοδος ελεύθερη
Το πρόγραμμα υποστηρίζουν οι εθελοντές Βασιλική Παπαθανασίου, Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο , τους Ευρωπαίους εθελοντές , Pauline Bussi, Leonie Sendker ,Leonard Hahne Julian Λάλα ,Aitor Saez με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου.
Xορηγοί επικοινωνίας, Εφημερίδες Πρόοδος, http://www.serresparatiritis.gr
www.aposerres.gr, www.rodonfm.net www.e-simerini.com,www.allanea.gr.

Με την αιγίδα της
natcom_hellenic_gr
· και της Δεκαετίας της Ερημοποίησης
logo Erimop.png 2
· H δράση εντάσσεται στην *Δεκαετία της Βιοποικιλότητας 2011-2020
logo Biodiv

Comments

- See more at: http://www.serresforunesco.org/?p=3102#sthash.FgyzUN4e.dpuf

No comments: