Wednesday, August 05, 2015

Ημέρα Νεολαίας δίνει έμφαση στη συμμετοχή στα κοινά


Η Ημέρα Νεολαίας έχει προτρέπει την ενασχόληση με τα κοινά των νέων και είναι ένας από τους κύριους στόχους των Ηνωμένων Εθνών System-Wide ως σχέδιο δράσης για τη νεολαία. Αυτό το είδος της εμπλοκής θα οδηγήσει σε νέους που συμμετέχουν σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Είναι το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας που γιορτάζεται στις 12 Αυγούστου
Ο Αύγουστος είναι αφιερώνεται στους Νέους,είναι η δέσμευσης των πολιτών για την προώθηση αυτού του θέματος μεταξύ των κυβερνήσεων, φορέων των Ηνωμένων Εθνών, τις περιφερειακές και πολυμερείς οργανώσεις, ΟΚΠ, της νεολαίας και των ερευνητών.
Οι νέοι αρχίζουν τώρα να έχουν μια φωνή σε πολιτικές αποφάσεις. Υπάρχουν πολλοί νέοι, υπό την ηγεσία διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις, που διοικούνται από τους νέους απαιτώντας μεγαλύτερη επιρροή στις δομές διακυβέρνησης, της απασχόλησης και της οικονομικής ζωής, και οι κοινωνίες γενικότερα.
Το Δίκτυο Inter-Agency για την Ανάπτυξη Νέων, υπό την ηγεσία των συμπροέδρων των Ηνωμένων Εθνών UNDP και Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων, τρέχει μια online καμπάνια στην πορεία προς τη Διεθνή Ημέρα Νεολαίας στις 12 Αυγούστου. Με πρωταρχικό στόχο την προώθηση της συμμετοχής των νέων στα πολιτικά και δημόσια επίπεδα, οδηγώντας σε νέους ανθρώπους να είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις φιλοδοξίες τους στη ζωή και να συνεισφέρουν στην κοινωνία, η εκστρατεία παρέχει ένα χώρο για τους νέους να μοιραστούν τις ιστορίες και τις ιδέες τους σχετικά με τις δραστηριότητες του πολίτη εμπλοκή.
Για να διαβάσετε περισσότερα για την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, παρακαλούμε κάντε κλικ εδώ.
Η ΠΡΑΞΙΣ με τους Ευρωπαίους εθελοντές ετοίμασε σποτάκι που προωθεί για 8 ημέρες στο www.rodonfm.net και μέσα από τα κοινωνικά μίντια και στις 12-8-15 θα έχουν αφιερωμένο ραδιοφωνικό πρόγραμμα με νέους της πόλης αλλά και φιλοξενούμενους από άλλες πόλεις

No comments: