Tuesday, March 22, 2016

Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών: Οι Γαλλόφωνοι μαθητές μας … στο ραδιόφωνο!

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 19:10
  • Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών: Οι Γαλλόφωνοι μαθητές μας … στο ραδιόφωνο! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
Άλλη μια πρωτότυπη δράση υλοποιήθηκε για τους μαθητές του σχολείου μας. Στο πλαίσιο του εορτασμού του «μήνα Γαλλοφωνίας» (mois de la Francophinie), του θεσμού της «Άνοιξης των ποιητών» και της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, με εμψυχώτρια την καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας κυρία Στεφανία Ηλιοπούλου, οι μαθητές μας υλοποίησαν μια όμορφη και ρομαντική δράση...
Το φιλόξενο στούντιο του Ρόδον FM ήταν ο χώρος που φιλοξένησε την ενέργεια αυτή. Οι μαθητές μας στάθηκαν στα μικρόφωνα του ραδιοφωνικού σταθμού και έδωσαν ζωή σε μια σειρά ποιημάτων στα Ελληνικά και στα Γαλλικά. Επελέγησαν ποιήματα της Ήρας Φεκουκατζή, Ελληνίδας ποιήτριας που ζει και δρα στο Παρίσι, αλλά και αγαπημένα ποιήματα των μαθητών. Πολύτιμη στάθηκε η συνδρομή εθελοντών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται στην πόλη μας στα πλαίσια προγράμματος της UNESCO.
Η εμπειρία ενθουσίασε τους μαθητές και τους συντελεστές, καθώς χάρισε πολύτιμα ερεθίσματα, εξάσκησε τις δεξιότητές τους στη Γαλλική γλώσσα και τους έφερε σε επαφή με τη μαγεία του ραδιοφώνου. Ασφαλώς θα επιδιώξουμε η δράση αυτή να καταστεί θεσμός για τα παιδιά μας και να επαναλαμβάνεται συστηματικά.
Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών
Ιδιωτικό Γυμνάσιο - Λύκειο
6ο Χιλιόμετρο Σερρών-Δράμας
Σέρρες - 62110
info@aristotelio.gr
23210-51111

No comments: