Wednesday, September 02, 2020

ΥΓΕΙΑ Πώς να φροντίσετε τον εαυτό σας κατά τη διάρκεια αγχωτικών περιόδων

Ο coronavirus ( COVID-19 ) έχει κάνει τον κόσμο πολύ διαφορετικό αυτή τη στιγμή. Εάν αισθάνεστε συγκλονισμένοι ή αγχωμένοι από όλα αυτά, βεβαιωθείτε ότι αυτή είναι μια φυσιολογική απάντηση. Αλλά αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε την ψυχική σας υγεία.
Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να φροντίσετε τον εαυτό σας, να μάθετε να περιηγείστε σε δύσκολες στιγμές στο σπίτι ενώ περνάτε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και να γίνετε επιλυτές προβλημάτων για να ξεπεράσετε τις προκλήσεις, μεγάλες και μικρές, τις οποίες αντιμετωπίζουμε όλοι στη ζωή μας.Αναπνοή GIF από τον Aizat Noma

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 1: ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΥ

Το σώμα και το μυαλό σας είναι συνδεδεμένα. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τα διατηρήσετε υγιή:
• Μείνετε δραστήριοι! Το να είσαι σωματικά δραστήριος είναι καλό για το σώμα σου και μπορεί να βοηθήσει το μυαλό σου να αισθανθεί καλύτερα. Εάν μπορείτε να πάτε έξω, δοκιμάστε μια βόλτα, τρέξιμο, ποδήλατο ή οποιοδήποτε άλλο άθλημα. Εάν σε εσωτερικούς χώρους, δοκιμάστε χορό, τέντωμα ή οποιαδήποτε άλλη κίνηση μπορείτε να κάνετε. Βρείτε τι λειτουργεί για εσάς - και κάντε το! 
• Φάτε καλά! Προσπαθήστε να κάνετε υγιεινές επιλογές για το τι τρώτε αν μπορείτε.
• Προσέξτε τον εαυτό σας και τον κόσμο γύρω σας Αυτό σημαίνει να γνωρίζετε περισσότερο την αναπνοή σας, το σώμα σας και το περιβάλλον σας. Προσπαθήστε να ΠΑΡΕΧΕΤΕ στη στιγμή! 
• ύπνο! Προσπαθήστε να έχετε τη σωστή ισορροπία ύπνου κάθε βράδυ. Αυτό θα σας βοηθήσει να μεγαλώσετε καλά, να παραμείνετε υγιείς και να διατηρήσετε καθαρές σκέψεις.
• Βρείτε πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους και κάντε αυτά τα πράγματα περισσότερο! Τραγούδι, ακρόαση μουσικής, ανάγνωση, παιχνίδι, συνομιλία με φίλους, καλλιέργεια φυτών, μαγείρεμα, ποδόσφαιρο, σχέδιο ... υπάρχουν πολλές δυνατότητες! Ίσως ακόμη και να δοκιμάσετε κάτι νέο!
Εικόνα
Εικόνα για την ψυχική υγεία και την ευημερία

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 2: Μείνετε συνδεδεμένοι με αγαπημένους

Μείνετε σε επαφή με την οικογένεια και τους φίλους σας όσο μπορείτε. Χρησιμοποιήστε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, email, τηλεφωνικές κλήσεις, γράψτε ένα γράμμα! Να είσαι δημιουργικός. Και αν δεν μπορείτε να συνδεθείτε, τότε σκεφτείτε μια μνήμη για έναν κοινό χρόνο μαζί.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 3: ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΑΙΣΘΕΤΕ

Η κατανόηση του πώς αισθάνεστε είναι σημαντική. Μην το αγνοείς. Μερικές φορές η καταγραφή των συναισθημάτων σας μπορεί να σας βοηθήσει να το περιγράψετε. Μπορεί να ακούγεται εύκολο ή απλό, αλλά δοκιμάστε αυτό "Νιώθω ....... τώρα".

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 4: ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ 

Είναι εντάξει να νιώθεις, αλλά είναι ότι νιώθεις. Η άσκηση πίεσης στον εαυτό σας για πάντα «χαρά» ή «παραμονή θετική» ή «παραμονή παραγωγική» μπορεί μερικές φορές να σας κάνει να αισθάνεστε χειρότερα. Αντ 'αυτού, εάν παρατηρήσετε ότι αντιμετωπίζετε δύσκολες συγκινήσεις, δοκιμάστε να πείτε στον εαυτό σας: «Νιώθω ανήσυχος και φοβισμένος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζω». «Ήταν μια δύσκολη στιγμή, είναι εντάξει να αναστατωθείς». «Αισθάνομαι [εισαγάγετε πώς αισθάνεστε] και αυτό είναι εντάξει.» «Είναι δύσκολες στιγμές, είναι φυσιολογικό να νιώθεις αναστατωμένος» 
Ή σκεφτείτε κάτι για να πείτε στον εαυτό σας ότι σας ταιριάζει. 
Εικόνα
Εικονογράφηση Aizat Noma

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 5: ΑΚΟΥΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ

Το σώμα μας βιώνει και αντιδρά στο πώς αισθανόμαστε. Έχετε συχνά πονοκεφάλους; Οι ώμοι, το στήθος ή το στομάχι σας αισθάνονται μερικές φορές τεταμένες; Δοκιμάστε να κλείσετε τα μάτια σας και να ακούσετε τη δική σας αναπνοή. Παρατηρήστε πώς αισθάνεστε σε κάθε μέρος του σώματός σας, ξεκινώντας από το κεφάλι σας μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας. Παρατηρήστε εάν αισθάνεστε σφίξιμο, πόνο ή πίεση στο σώμα σας. Το να γνωρίζετε πού αισθάνεστε ένταση μπορεί να σας βοηθήσει να την απελευθερώσετε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 6: ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΛΛΕΙΤΕ ΤΟ ΣΑΣ

Η αργή αναπνοή είναι ένας από τους γρηγορότερους τρόπους ηρεμίας του σώματος όταν βιώνουμε συναισθήματα όπως φόβο, ανησυχία ή θυμό. Κλείστε τα μάτια σας και σκεφτείτε ένα ήρεμο μέρος. Φανταστείτε τον εαυτό σας εκεί, αισθάνεστε χαλαροί.
• Εστίαση στην αναπνοή αργά. 
• Αναπνεύστε με αργή μέτρηση 3 και έξω για αργή μέτρηση 3. 
• Εξασκηθείτε για λίγα λεπτά. 
Πώς νιώθεις μετά; 
Εικόνα
Εικονογράφηση ψυχικής υγείας

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 7: ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΛΥΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΜΕ ΠΟΛΥ

Όταν αντιμετωπίζετε δύσκολα συναισθήματα, είναι σημαντικό να βρείτε υγιείς τρόπους για να φροντίσετε τον εαυτό σας. 
Μπορεί να μην είναι εύκολο, αλλά συχνά αφορά την ισορροπία:
Προσπαθήστε να συμμετάσχετε σε υγιείς συμβουλές που έχουμε αναφέρει εδώ και αποφύγετε να θυμώνετε εύκολα, να τρώτε λιγότερο ή περισσότερο από το συνηθισμένο, να τρώτε περισσότερα ανθυγιεινά τρόφιμα, να μην κοιμάστε αρκετά ή να κοιμάστε πάρα πολύ, να διακόψετε την επαφή με την οικογένεια και τους φίλους ή / και να στραφείτε σε ουσίες όπως τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και ο καπνός. 
Εικόνα
Εικόνα από τον Aizat Noma

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 8: ΜΙΛΗΣΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ

Δεν είναι πάντα εύκολο να διαχειριστείτε το άγχος, την ανησυχία ή τη θλίψη μόνοι σας. Συνδεθείτε με έναν φίλο, έναν γονέα, έναν δάσκαλο ή έναν αξιόπιστο ενήλικα σχετικά με το πώς αισθάνεστε και μπορεί να σας βοηθήσουν. Μερικές φορές μόνο με τη σύνδεση με κάποιον άλλο, μπορεί να νιώθετε καλύτερα. 
Εάν τα πράγματα είναι τόσο συντριπτικά που έχετε σκέψεις για να βλάψετε τον εαυτό σας, επικοινωνήστε με έναν επαγγελματία βοηθό. 
Μερικές φορές μπορεί να αισθανόμαστε πολύ συγκλονισμένοι ή απελπισμένοι και να έχουμε σκέψεις για να βλάψουμε τον εαυτό μας ή να σκεφτόμαστε ότι η ζωή δεν αξίζει πια να ζήσουμε, ή να ευχόμαστε να κοιμηθείτε και να μην ξυπνήσετε.
Αυτές οι σκέψεις δεν είναι ασυνήθιστες και δεν πρέπει να ντρέπεστε εάν τις αντιμετωπίζετε. Θυμηθείτε: εάν αισθάνεστε έτσι, είναι σημαντικό να μιλήσετε με κάποιον που εμπιστεύεστε ή έναν επαγγελματία βοηθό που μπορεί να σας βοηθήσει να σας κρατήσει ασφαλείς. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το να ζητάτε από αυτό το άτομο να σας βοηθήσει να αποκτήσετε πρόσβαση σε υποστήριξη σε τοπικές υπηρεσίες (υγεία, κοινωνική, κοινότητα). 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ 9: Ψάξτε για τα καλά

Αν και δεν είναι καλή κάθε μέρα, υπάρχει κάτι καλό που μπορεί να βρεθεί κάθε μέρα. Σκεφτείτε κάτι - ακόμη και ένα μικρό πράγμα - είστε ευγνώμονες πριν κοιμηθείτε κάθε βράδυ.https://www.voicesofyouth.org/campaign/mental-health-wellbeing-guide-how-take-care-yourself-during-stressful-times?fbclid=IwAR2tw9CUemiVL1GGReprs9Z_hyhVy0WmBh1MMbARwWy7WZxrMZJwAujRKwk




No comments: