Thursday, December 09, 2010

Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 2010


Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων 2010
* Θα δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας, και τον θαυμασμό μας για τους ανθρώπους της συνείδησης: άνδρες και γυναίκες, νέοι και γέροι, όλων των εθνικοτήτων και από διαφορετικά υπόβαθρα οι οποίοι αγωνίζονται και μιλούν για τα ανθρώπινα δικαιώματα. "Ο υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ένας τίτλος που κάθε ένας από εμάς μπορεί να κερδίσει. Δεν είναι ένας ρόλος που απαιτεί επαγγελματικά προσόντα. Είναι η μέριμνα για τους συνανθρώπους μας, Η κατανόηση ότι είμαστε όλοι ίδιοι και έχουν όλοι το δικαίωμα σ όλο το φάσμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η δέσμευση για να δει αυτό το ιδανικό να γίνει πραγματικότητα.*
Navi Pillay, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
Ορισμένοι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι γνωστοί ,αλλά οι περισσότεροι δεν είναι. Δραστηριοποιούνται σε κάθε μέρος του κόσμου, εργάζονται μεμονωμένα και σε ομάδες, στις τοπικές κοινωνίες, στην εθνική πολιτική όσο και διεθνώς. Είναι όλων των ηλικιών και έχουν διαφορετικά υπόβαθρα και επαγγέλματα. Πολλοί από αυτούς είναι άτομα με ιδιαίτερα προσόντα που έχουν ειδικές δεξιότητες, όπως δικηγόροι, δημοσιογράφοι, γιατροί, αρχιτέκτονες, εκπαιδευτικοί: πολλοί άλλοι έχουν μικρή ή καθόλου εκπαίδευση, αλλά όλοι έχουν από κοινού την θεμελιώδη πεποίθηση ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να προστατεύονται και να προωθούνται. Καθένας μπορεί να προχωρήσει και να μιλήσει για τα δικαιώματα του ανθρώπου, δεν έχει σημασία ποιοι είναι ή από πού είναι. Ο καθένας από εμάς έχει τη δύναμη για να κάνει τη διαφορά. Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενεργούν κατά των διακρίσεων, συχνά με μεγάλο προσωπικό κίνδυνο τόσο για τους ίδιους αλλά και τις οικογένειές τους. Αποτελούν αντικείμενο αναγνώρισης και επιδοκιμασίας για την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, 10 Δεκεμβρίου 2010.
Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μιλούν κατά των καταχρήσεων και των παραβιάσεων συμπεριλαμβανομένων των διακρίσεων, του αποκλεισμού, την καταπίεση και τη βία.
Υποστηρίζουν τη δικαιοσύνη και προσπαθούν να προστατεύσουν τα θύματα που δέχονται παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους. Απαιτούν υπευθυνότητα των δραστών και διαφάνεια της δράσης στις κυβερνήσεις. Με τον τρόπο αυτό, συχνά θέτουν σε κίνδυνο τη δική τους ασφάλεια, καθώς και των οικογενειών τους.

Η ΠΡΑΞΙΣ,Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO , η ΣΟΦΙΑ, ο Όμιλος Δημοσιογράφων για UNESCO,o Όμιλος Νέων για Unesco,ο ΣΑΣ συμμετέχουν στη ημέρα με την δημιουργία εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά και όχι μόνο, με την αποστολή ενημερωτικού κειμένου με θέμα την Ημέρα, ειδικού ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου του UN ,την δημιουργία YouTube συμμετοχή στην καμπάνια *Barefoot against Poverty* .Όλα τα παραπάνω έχουν σταλεί σε 20.000 e-mail ,σε συνεργάτες ,φίλους, πολίτες των παραπάνω φορέων . Μια εβδομάδα επί 6 φορές την ημέρα παρουσιάζετε καμπάνια στο www.rodonfm.net Όλοι οι συνεργαζόμενοι , συμβολικά περπάτησαν ξυπόλυτοι για την φτώχεια .Επίσης συμμετείχαν οι James Saddick ,Thomas Jansson Την καμπάνια υποστήριξαν αι κ.κ. Ζγέρα Νάντια και Μαρία Εμμανουηλίδου. http://www.youtube.com/watch?v=HyYf52bJ5fY&feature=player_embedded


http://www.nea-epohi.gr/main/slider2
http://www.e-simerini.com/e/modules.php?name=News&file=article&sid=9855
http://aposerres.gr/index.php?page=article&article_id=955
http://www.tsepelasmedia.gr/uploads/files/typos%2010-12-10.pdf σελιδα 8

No comments: