Tuesday, November 30, 2010

Light for Rights Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS



Το επόμενο έτος θα σηματοδοτήσει την 30η επέτειο της επιδημίας του AIDS.
Αυτό το ορόσημο προσφέρει την ώρα του απολογισμού και την ανανεώσει της απόφασή μας.
Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, το AIDS έχει προκαλέσει απερίγραπτη δυστυχία και θάνατο. Αλλά μια άλλη ιστορία εκτυλίσσεται σ αυτά τα χρόνια Η παγκόσμια κοινότητα έχει αναλάβει με πάθος την δράση για να σώσει ζωές. Οι προσπάθειες αυτές κάνουν πραγματικά τη διαφορά σε όλο τον κόσμο.
Λιγότεροι άνθρωποι μολύνονται με τον ιό HIV.
Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αποκτήσει πρόσβαση στη θεραπεία του HIV. Περισσότερες γυναίκες έχουν πλέον τη δυνατότητα να αποτρέψουν τα μωρά τους από μόλυνση με τον ιό HIV.
Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τους ανθρώπους που ζουν με τον ιό HIV που είχε ανυψωθεί από πολλές χώρες, και τις στιγμάτιζε δίνει τη θέση της - εξακολουθεί να είναι πολύ αργά τα βήματα ενημέρωσης - στην συμπόνια και την αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.
Με τη δέσμευση και την αλληλεγγύη, αυτή η κίνηση των πολιτών βοηθά τον κόσμο ν αλλάζουν στάση σχετικά με την επιδημία του AIDS. Έχουμε φτάσει επιτέλους το πρώτο μέρος του Αναπτυξιακού Στόχου της Χιλιετίας 6 – ν αρχίζει να αναστρέφετε η εξάπλωση του ιού HIV.
Πρέπει να συνεχίσουμε να χαράξουμε ένα νέο και τολμηρό μονοπάτι.
Κοινός μας στόχος είναι σαφής: καθολική πρόσβαση στην πρόληψη, θεραπεία, φροντίδα και υποστήριξη.
Πρέπει επίσης να εργαστούμε για να καταστεί η απάντηση του AIDS βιώσιμη.
Τρεις δεκαετίες με αυτή την κρίση.
Ας θέσουμε ως στόχο μας για την επίτευξη του «τρία μηδενικά" - μηδέν νέων μολύνσεων από τον ιό HIV, μηδέν διακρίσεων και της μηδενικής εξάπλωσης με το AIDS θανάτων.
Στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, ας υποσχεθούμε να συνεργαστούν για την υλοποίηση αυτού του οράματος για όλους τους ανθρώπους του κόσμου.
THE SECRETARY-GENERAL-MESSAGE FOR WORLD AIDS DAY 1 December 2010

Tο Κ.Π.Ν Σερρών της ΠΡΑΞΙΣ. Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO, ο Όμιλος Νέων της Unesco, o Όμιλος Δημοσιογράφων για Unesco ,η SOFIA μετέχει με την αποστολή της προτύπου επιστολής http://www.lightforrights.org/letter_campaign.php σε 15.000 e-mail φίλους συνεργάτες –φορείς των συνεργαζόμενων μ αυτούς .
10 ήμερη προβολή ραδιοφωνικού σποτ ( 6 την ημέρα) δημιουργία των Ευρωπαίων εθελοντών James Saddick ,Thomas Jansson , την δημιουργία 2 You Tube http://www.youtube.com/watch?v=n2N85FlZbCM
των ιδίων ,και την ραδιοφωνική εκπομπή τους ,την αφιερωμένη στην ημέρα στις 12-13.00 μ.μ στο www.rodonfm.net το οποίο βγαίνει στο ιντερνετ και θα ακουστεί στο http://www.lightforrights.org/events.php στις 1-12-10.
Την καμπάνια υποστήριξαν αι κ.κ. Ζγέρα Ντίνα και Μαρία Εμμανουηλίδου. Για όσους θα ήθελαν να είναι πολλαπλασιαστές ευαισθητοποίησης μέσα στο χρόνο ενημερωθείτε στο http://aidsspace.org/help.php

http://aposerres.gr/index.php?page=article&article_id=897

No comments: