Friday, November 05, 2010

Ελευθερία- Ισότητα-Αδελφότητα στον 21ον αιώνα

Με συμμετοχή της Γαλλίας ,Βουλγαρίας, Ελλάδος, Ισπανίας ,Ιταλίας στην πόλη CHARLIEU της Γαλλίας 76 νέοι αυτών των χωρών παρακολούθησαν έννοιες που έχουν τείνουν να χαθούν από την σημερινή μας ζωή. Στην αποχαιρετιστήρια βραδιά ο επικεφαλής της Σερραϊκής αποστολής αναφέρει.
Είμαι χαρούμενος ,θα έλεγα ευτυχισμένος που βρίσκομαι σε μια χώρα όπου οι άνθρωποι ξαναθυμήθηκαν τις έννοιες ελευθερία- ισότητα-αδελφότητα στον 21ον αιώνα Βρεθήκαμε εδώ για 14 ημέρες για να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα της ζωής μας. Τις διακρίσεις ,οι διακρίσεις είναι, λόγο φυλής, λόγο χρώματος, λόγο θρησκείας, λόγο φύλου, λόγο οικονομικής κατάστασης, λόγο αναπηρίας και λόγω οποιαδήποτε διαφορετικό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε.
Εκτός από την συζήτηση στην κατανόηση αυτών των προβλημάτων μας βοήθησαν και τα παιχνίδια. Μέσα από αυτά ,εμείς οι άνθρωποι μαθαίνουμε να περιπατάμε, μαθαίνουμε να γράφουμε, να μετράμε κι επιπλέον ν ανοίγουμε τους ορίζοντες και το μυαλό μας. Σήμερα 14 μέρες μετά ,είμαστε στην τελευταία βραδιά του προγράμματος Καθίσαμε, συζητήσαμε, αντιπαρατεθήκαμε, γελάσαμε αι φυσικά προβληματιστήκαμε και επιπλέον αναδείξαμε σημαντικές πτυχές του προβλήματος
Ταυτόχρονα τα ονόματα στο χαρτί έγιναν φίλοι και σύντροφοι που θα μείνουν πολλά χρόνια δίπλα μας Ελπίζουμε να ξανασυναντηθούμε σε νέες συναντήσεις αλλά και έξω από αυτά.
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι η αρχική μου άποψη ότι το πρόγραμμα θα έχει επιτυχία επαληθεύτηκε. Ευχαριστούμε όλους όσους πήραν μέρος στο πρόγραμμα Ιδιαίτερα την γαλλική ομάδα που μας φιλοξένησε όλες αυτές τις υπέροχες μέρες και ακόμα περισσότερο.
Στο αποχαιρετιστήριο πάρτι που πήραν μέρος και οι 6 χώρες της EU με τους Αννα Τσικαλά ,την Μαρία Αθανσιάδου, την Γραβάνη Κατερίνα, ,την Βέλιου Φωτεινή, την Μανούσου –Αλεξίου Κατερίνα, τον Μπάλιο Πέτρο ,τον Καρακώστα Χρήστος, τον Φανερωμένο Περικλή-Ανδρέα, τον Ανδρέα Τσέκο- Νίκο, τον Τρίπιο Ανδρέα Το παραπάνω λόγο πήρε ο αρχηγός της ομάδος των Ελλήνων Γιώργος Γεωργιάδης που έκλεισε την βραδιά δίνοντας ραντεβού την επόμενη χρονιά. Η δράση υποστηρίχθηκε εθελοντικά από την Mentoring & Coaching κ Μαρία Εμμανουηλίδου συντονίστρια.
http://www.e-simerini.com/e/modules.php?name=News&file=article&sid=9402
http://www.nea-epohi.gr/main/node/890

No comments: