Wednesday, September 26, 2012

"Τουρισμός και Βιώσιμη Ενέργεια: Ενεργοποίηση Βιώσιμης Ανάπτυξης»


http://vimeo.com/47298025

Στο Ρίο +20  στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Αειφόρο Ανάπτυξη τονίσθηκε  ότι  ο  καλά σχεδιασμένος και καλά οργανωμένος τουρισμός μπορεί να αποτελέσει σημαντική συμβολή στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική διάσταση της αειφόρου ανάπτυξης. Ένας από τους μεγαλύτερους οικονομικούς τομείς του κόσμου , ο τουρισμός ,είναι σε θέση να προωθήσει την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την πράσινη ανάπτυξη και τον αγώνα μας ενάντια στην κλιματική αλλαγή μέσα από τη σχέση του με την ενέργεια.

"Τουρισμός και Βιώσιμη Ενέργεια: Ενεργοποίηση Βιώσιμης Ανάπτυξης» είναι το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού του έτους.Επιλέγετε για την προώθηση των στόχων του * Διεθνούς Έτους  της Αειφόρου Ενέργειας για Όλους 2012 *
Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο το εισόδημα τους εξαρτάται από τον τομέα της υψηλής  ενέργειας. Η αειφόρος ενέργεια θα επιτρέψει στον τουρισμό να συνεχίσει να αναπτύσσεται,  μετριάζοντας  τις  επιπτώσεις  του, στο περιβάλλον.

Πολλοί στον κλάδο του τουρισμού έχουν ήδη πρωτοστατήσει για την ανάπτυξη των καθαρών ενεργειακών λύσεων,στη  μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε δε ορισμένες περιοχές μέχρι και 40% μέσω πρωτοβουλιών όπως το το Hotel Energy Solutions  με εργαλεία που αναπτύχθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών και του  Πρόγραμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον. Άλλες συγκεκριμένες εξελίξεις περιλαμβάνουν την αυξανόμενη χρήση με ενεργειακά αποδοτικά  καύσιμα στα αεροπορικά ταξίδια, στρατηγικές για την αειφόρο προμήθεια και το όλο και πιο δημοφιλή στο  σύστημα του αντισταθμίσματος του  άνθρακα

Ο καθένας έχει ένα ρόλο στον αειφόρο τουρισμό. Συγχαίρω την κοινότητα του τουρισμού για την δέσμευσή του στην ανάπτυξη  της αειφόρου ενέργειας. Ευχαριστώ, επίσης, τους τουρίστες, οι οποίοι παίζουν το ρόλο τους με συμψηφισμό,τις δικές τους εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, επιλέγοντας προορισμούς φιλικούς  προς το περιβάλλον και τους παρόχους, ή απλά με την αναβολή τους να πλένονται με πετσέτες .
Συμμετέχετε στην ημέρα με δράση.
Αυτό το έτος, ένα δισεκατομμύριο τουρίστες θα ταξιδέψουν σε ξένους προορισμούς. Φανταστείτε ότι κάθε μια  πράξη  να  πολλαπλασιάζεται με ένα δισεκατομμύριο, ΤΙ  μπορεί να κάνει!

Σε αυτή τη Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, κάνω έκκληση σε όλους όσους εργάζονται να απολαύσετε τα οφέλη αυτού του παγκόσμιου κλάδου και να συμμετάσχετε  στην οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου μέλλον για όλους.

Message by the UN Secretary-General, Ban Ki-Moon

Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO, σε συνεργασία με το 3ο Δημοτικό -(τάξη 4η,5η,6η) -Συνεργαζόμενο σχολείο της UNESCO ASPnet ,την ΠΡΑΞΙΣθα επισκεφτεί το * Ξενοδοχείο Elpida Resort* http://www.elpidahotel.eu/elpidaresort.html για να γνωρίσουν τις αειφόρες πράσινες λύσεις, που εφαρμόζει στην λειτουργία του.
Επίσης στο www.rodonfm.net, οι ευρωπαίοι εθελοντές  Rafael Zvgula, Jatja Siebert, Blanana Orte, Laura Lang θα παρουσιάσουν από τις χώρες τους ,Γερμανία, Πολωνία, Λετονία ,Ισπανία χαρακτηριστικά σημεία των πόλεων τους που έχουν μεγάλη τουριστική προσέλευση
Επίσης σας προτρέπουμε να συμμετάσχετε στο #WTD2012 Twitter Competition   http://wtd.unwto.org/en/content/wtd2012-twitter-competition και να απολάυσεται την προβολή των φωτογραφιών που θα επιλεγούν στο πλαίσιο του διαγωνισμού φωτογραφίας που προκηρύχτηκε τον Αύγουστο του 2012

No comments: