Tuesday, February 25, 2014

«Εθελοντές της βοήθειας της ΕΕ» - μια πρωτοβουλία που θα δώσει στους ευρωπαίους πολίτες μια νέα και συναρπαστική ευκαιρία για να κάνει μια προσωπική αντίκτυπο στο ανθρωπιστικό έργο.

Η Επίτροπος Georgieva ΕΕ χαιρετίζει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εθελοντών της βοήθειας της ΕΕ νομοθεσία

Περίληψη: 25 Φεβρουαρίου 2014 στις Βρυξέλλες - σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της νομοθεσίας που θα δημιουργήσει «Εθελοντές της βοήθειας της ΕΕ» - μια πρωτοβουλία που θα δώσει στους ευρωπαίους πολίτες μια νέα και συναρπαστική ευκαιρία για να κάνει μια προσωπική αντίκτυπο στο ανθρωπιστικό έργο.
Είμαι ευγνώμων προς τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την εποικοδομητική συμβολή και την υποστήριξη αυτής της πρωτοβουλίας τους. Βασίζεται στην αλληλεγγύη των Ευρωπαίων πολιτών - μια αλληλεγγύη που εκφράζουμε μέσω σθεναρή μας υποστήριξη για βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα θύματα των κρίσεων και καταστροφών σε όλο τον κόσμο. Ο εθελοντισμός για την ανθρωπιστική έργα είναι ένας τρόπος με τον οποίο οι πολίτες μας μπορούν να κάνουν μια συγκεκριμένη, θετική διαφορά.
Πολλή δουλειά έχει γίνει για να διασφαλίσουμε ότι «Εθελοντές της βοήθειας της ΕΕ" θα ανταποκριθεί στους στόχους της, φέρνοντας αξία στο ανθρωπιστικό έργο, την παραγωγή και την ανάπτυξη καλά εκπαιδευμένους εθελοντές και θα επιτρέπει στους πολίτες να θέσουν τις δεξιότητες και την ενέργειά τους στην υπηρεσία των ανθρώπων σε χρειάζονται.Είμαι βέβαιος ότι η πολιτική υποστήριξη και τη θετική γνώμη ότι οι Ευρωπαίοι έχουν εκφράσει σχετικά με αυτό το πρόγραμμα θα είναι καλά άξιζε. Ανυπομονώ για την έναρξη των Εθελοντών ενισχύσεις στην ΕΕ μέχρι το τέλος του 2014.
Φόντο
Εθελοντές της βοήθειας της ΕΕ θα προσφέρει περισσότερες από 18.000 ευκαιρίες εθελοντισμού σε όλο τον κόσμο για τα επόμενα 7 χρόνια. Το πρόγραμμα θα είναι ανοιχτό για μια ποικιλία των προφίλ, από τους νεοεισερχόμενους στην ανθρωπιστική έμπειρους ειδικούς.
Μέσω της πρωτοβουλίας, οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν και να συνδυαστούν με ανθρωπιστικές οργανώσεις για την ανάπτυξη σε έργα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ σε χώρες που πλήττονται από καταστροφές.
Η πρωτοβουλία Εθελοντές βοήθεια της ΕΕ έχει ήδη τρεις γύρους πιλοτικά σχέδια (2011-2014), την ανάπτυξη 250 εθελοντές σε όλο τον κόσμο.
Για περισσότερες πληροφορίες
Ενημερωτικό δελτίο για τους "Εθελοντές της βοήθειας της ΕΕ" http://ec.europa.eu/echo/euaidvolunteers/index_en.htm
Δικτυακός τόπος του Επιτρόπου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα:
  • Ref:  EC14-044EN
  • Πηγή της ΕΕ:  Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • Φόρουμ του ΟΗΕ: 
  • Ημερομηνία:  25/2/2014
http://eu-un.europa.eu/articles/en/article_14646_en.htm

No comments: