Monday, February 24, 2014

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΉ γυρω από τις ΜΚΟ

Η ΠΡΑΞΙΣ,  ξεκίνησε τη δράση της το 1995 .                                                                                       Οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε και αγωνιζόμαστε μέσα από συλλογικότητες από την ενηλικίωση μας μέχρι σήμερα στα πεδία των πολιτιστικών  δράσεων , της προστασίας του περιβάλλοντος, της κοινωνίας των πολιτών,  της δια βίου μάθησης.
Προϋπήρχαμε των σκανδάλων που κατά καιρούς αποκαλύπτονται στη χώρα μας και θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε για πολύ καιρό ακόμη χάρη στην εμπιστοσύνη, την αναγνώριση και την έμπρακτη αποδοχή των μελών και υποστηρικτών μας.
Με αφορμή το σκάνδαλο του «Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης» έχει εξαπολυθεί τις τελευταίες μέρες μια ακόμη επίθεση κατά των μη κυβερνητικών οργανώσεων
Οι  γενικευμένες αναφορές οδηγούν στην καθολική απαξίωση ενός από τους λίγους εναπομείναντες υγιείς χώρους της ελληνικής κοινωνίας, αυτού της Κοινωνίας των Πολιτών. Η αδιαφάνεια και μη νομιμότητα των σκοπών κάποιων οργανώσεων δεν μπορεί να οδηγήσει στη συνολική καταδίκη όλων μας.
Φτάνει πια, στην ισοπέδωση και απαξίωση των πάντων και τον  αποπροσανατολισμό  από ανθρώπους που δεν διέθεσαν  ποτέ ούτε πέντε λεπτά από τον χρόνο τους για τα κοινά.
Δεκάδες οργανώσεις  δραστηριοποιούνται στο τομέα της Νεολαίας στην Ελλάδα και έχουν να επιδείξουν ουσιαστικό και σοβαρό έργο, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Εξ αιτίας αυτών των δράσεων , χιλιάδες νέοι έχουν δει τη ζωή τους να βελτιώνεται, τα δικαιώματα και το περιβάλλον τους να προστατεύονται οι δεξιότητες και ικανότητες τους να μεγεθύνονται σε ένα Ευρωπαϊκό πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Η ΠΡΑΞΙΣ   θα συνεχίζει στο πλαίσιο αυτό  γιατί, αυτό μας επιβάλει η αξιοπρέπεια και το χρέος μας προς τις επόμενες γενεές και θα  συμμετέχει σε κάθε προσπάθεια Δικτύωσης όλων των  Οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών, που θα εκφράζει τη βούληση της Κοινωνίας των Ενεργών Πολιτών, που  θα διαμορφώνουν το μέλλον και τις αποφάσεις, που επηρεάζουν τις ζωές όλων μας και κυρίως των επόμενων γενεών .
Η ΠΡΑΞΙΣ Σερρών  έχοντας αριθ Μητρώου 304  μετά από αίτημα μας στην ΥΔΑΣ του ΥΠΕΞ,  έχουμε την υπ αριθ ΑΠ4006/ΑΣ 44378  , 11-10-12 βεβαίωση τους, ότι δεν χρηματοδοτηθήκαμε από την ΥΔΑΣ μέχρι σήμερα και δεν υποβάλλαμε ποτέ αίτημα χρηματοδότησης. Η ανακοίνωση αναρτάται λόγω της πανελλήνιας επίθεσης  κατά της κοινωνίας των πολιτών.

No comments: