Tuesday, March 31, 2015

6 Απριλίου 2015 Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

Αθλητισμος μερα


http://www.april6.org/en/take-part/upcoming-events/serres-for-peace-and-sport.html

Δράση προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης για όλους μέσω του αθλητισμού 
       
Μήνυμα από Ιρίνα Μπόκοβα, Γενική Διευθύντρια της UNESCO
O Νέλσον Μαντέλα είπε κάποτε, «ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο».
Χρειαζόμαστε αυτή η δύναμη περισσότερο από ποτέ σήμερα, να ενισχύσει τους λόγους για περισσότερο βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη και τη διαρκή ειρήνη, σε αυτό το έτος, όταν τα κράτη διαμορφώνουν ένα νέο παγκόσμιο πρόγραμμα για τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Σε κάθε κοινωνία, ο αθλητισμός είναι ένα πεδίο των ονείρων και μια δύναμη για την υπέροχη θετική αλλαγή 
Ιρίνα Μπόκοβα 
Γενικός Διευθυντής της UNESCO

Ειδικά σε ταραγμένους καιρούς, ο αθλητισμός μπορεί να είναι ένα ισχυρό μέσο για την κοινωνική ένταξη, την ισότητα των φύλων, και την ενδυνάμωση της νεολαίας, με παροχές που εκτείνονται πολύ πέραν των λόγων των γηπέδων. Δεν υπάρχει τίποτα σαν αθλητισμό για να φέρουμε τις γυναίκες και τους άνδρες από διαφορετικές κουλτούρες μαζί γύρω από τις κοινές αξίες της ευγενούς άμιλλας, τον αμοιβαίο σεβασμό και το ομαδικό πνεύμα. Ο αθλητισμός και η φυσική αγωγή είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους νέους, για την υγεία τους και τη συμμετοχή στα κοινά.
Ο αθλητισμός είναι ένας από τους πυλώνες μιας υγιούς κοινωνίας, άνετα με τον εαυτό της, ενωμένη στην πολυμορφία της, που βασίζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα και ίσες αξιοπρέπεια. Παρέχει ένα πεδίο για τα πάθη να μοιράζονται, για τις κοινότητες να έρθουν μαζί, για τα μειονεκτούντα άτομα για να έχει την εξουσία.

Αυτή είναι η σημασία του Διεθνή Χάρτη Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της UNESCO , για να ενισχύσει το δικαίωμα της πρόσβασης για όλους στη φυσική αγωγή, τη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό. Στο ίδιο πνεύμα καθοδηγεί τη δράση της UNESCO για τη μάχη κατά του ντόπινγκ , μέσω του Ταμείου για την εξάλειψη του ντόπινγκ στον αθλητισμό , και την Σύμβαση κατά της Φαρμακοδιέγερσης , τα οποία έχουν υπογράψει 170 χώρες. Τον Αύγουστο του 2014, η Παγκόσμια Φόρουμ Νεολαίας για τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και την Ειρήνη διοργανώθηκε από την UNESCO και το Nanjing Δημοτική κυβέρνηση, φέρνοντας τους νέους άνδρες και γυναίκες μαζί από όλο τον κόσμο για να εξερευνήσουν τις κοινές προκλήσεις και λύσεις.

Σε κάθε κοινωνία, ο αθλητισμός είναι ένα πεδίο των ονείρων και μια δύναμη για την υπέροχη θετική αλλαγή - πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αξιοποιήσουμε αυτή τη δύναμη. Αυτό είναι το μήνυμα της UNESCO για αυτή την Παγκόσμια Ημέρα του Αθλητισμού για την ανάπτυξη και την ειρήνη.
Ο Ομιλος συμμετέχει με την αποστολή ενός YouTube στην πρόσκληση του #‎IDSDP2015‬ με θέμα τους πρόσφυγες και e-campaign στην  *Άσπρη κάρτα* #April6  #WhiteCard  συνεργαζόμενος με την ΠΡΑΞΙΣ,τον Μ.Γ.Σ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ και σχολεία της πόλης μας

No comments: