Thursday, May 14, 2015

*Λιμάνι Αμφίπολης. Ο δρόμος του Μεγάλου Αλεξάνδρου* Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα

Αμφιπολι Μεγ Αλεξ

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τη Θάλασσα (EMD) δημιουργήθηκε επίσημα στις 20 Μαΐου 2008, όταν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Hans-Gert Pöttering, πρόεδρος του Συμβουλίου Γιάνεζ Γιάνσα και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso υπέγραψαν κοινή τριμερή δήλωση pdf - 95 KB [95 KB] το θέσπιση.
EMD γιορτάζεται κάθε χρόνο σε όλη την Ευρώπη στις 20 Μαΐου για την αύξηση της προβολής των θαλάσσιων τομέων και στήριξη μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης των θαλάσσιων υποθέσεων.
Το κύριο γεγονός είναι η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Ημέρα για τη Θάλασσα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε μια διαφορετική περιοχή κάθε χρόνο. Η πλατφόρμα αυτή εκφράζει την ικανοποίησή αυξανόμενη ναυτιλιακή κοινότητα στην Ευρώπη, με επαγγελματίες του κλάδου από όλη την ΕΕ που ενώνει χάραξης πολιτικής για να συζητήσουν, τη συζήτηση και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από λιμένες, ναυτιλιακές βιομηχανίες, συμπλέγματα, περιβαλλοντικές οργανώσεις, τα συνδικάτα, επιστημονικών και ερευνητικών ιδρυμάτων, της εκπαίδευσης, και των τοπικών, περιφερειακών, εθνικών και ευρωπαϊκών αρχών, μεταξύ άλλων.
Ο Όμιλος Σερρών για UNESCO θα γιορτάσει την ημέρα θέλοντας να προβάλλει το Λιμάνι της Αμφίπολης ,τον ρόλο της θαλάσσιας περιοχής του Νομού Σερρών με την ιστορική διαδρομή *Λιμάνι Αμφίπολης. Ο δρόμος του Μεγάλου Αλεξάνδρου*
Στο www.rodonfm.net  οι Ευρωπαίοι εθελοντές  Cristana Lopez Έλενα Crespo Leonard Hahne Juljan Λάλα   Leslie Besacier 
με την δημοσιογράφο κ. Αννα Αλευρά θα παρουσιάσουν την θαλάσσια περιοχή  στο διάβα των χιλιάδων ετών ιστορίας της. 

No comments: