Thursday, May 07, 2015

«Ενέργεια - καθιστούν to πουλί φιλικό!


Το 2015 Θέμα Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών

Στην εποχή της συνεχώς αυξανόμενης παγκόσμιας ζήτησης για ενέργεια, την ανάπτυξη νέων και την επέκταση υφιστάμενων τεχνολογιών ανανεώσιμης ενέργειας είναι το κλειδί όταν αγωνίζεται προς ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών άνθρακα. Ωστόσο, η ενέργεια δεν μπορεί να είναι πραγματικά βιώσιμη και φιλική προς τη φύση εάν δεν λαμβάνει πλήρως τη βιοποικιλότητα και, πιο συγκεκριμένα, τα μεταναστευτικά πουλιά υπόψη. Με θέμα «Ενέργεια - καθιστούν to πουλί φιλικό!", Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών (WMBD) το 2015 έχει ως στόχο να τονίσει τη σημασία της ανάπτυξης ενεργειακών τεχνολογιών με τρόπο που να εμποδίζει, ελαχιστοποιεί και να μετριάζει τις επιπτώσεις για τα αποδημητικά πτηνά και τους οικοτόπους τους.

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια αποδημητικά πουλιά αγώνα με τη μαζική επέκταση των διαφόρων μέσων παραγωγής και διανομής ενέργειας: συγκρούσεις και ηλεκτροπληξία λόγω γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς και επιπτώσεις των εμποδίων από την ενεργειακή υποδομή που προκαλεί θνησιμότητα και μετατόπιση. Επιπλέον, τα πουλιά υποφέρουν επιπτώσεις από την απώλεια ενδιαιτημάτων και την υποβάθμιση και άλλες διαταραχές από την ανάπτυξη της υδροηλεκτρικής ενέργειας, βιο-ενέργειας, των ωκεανών, η ηλιακή, η αιολική και η γεωθερμική ενέργεια τεχνολογιών. Βιώσιμη παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις στην μεταναστευτικών πουλιών μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και τις επιπτώσεις της. Ωστόσο, εάν ορισμένα ενεργειακά τεχνολογιών που έχουν αναπτυχθεί χωρίς τον κατάλληλο προγραμματισμό, το σχεδιασμό και την αξιολόγηση των κινδύνων, που μπορεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή για τα μεταναστευτικά είδη πουλιών.

Κατά την επέκταση της παραγωγής ενέργειας, η μετάβαση σε φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους, είναι ένα σημαντικό βήμα για την προστασία της ζωής στη Γη. Η διατήρηση των αποδημητικών πτηνών θα πρέπει να εξεταστεί σε όλες τις φάσεις της ανάπτυξης της ενέργειας σε πολλαπλά επίπεδα - τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ως εκ τούτου, συντονισμένες δράσεις διατήρησης από τις κυβερνήσεις, τις οργανώσεις προστασίας της φύσης, επιστήμονες και στον τομέα της ενέργειας, καθώς και το ευρύ κοινό είναι απαραίτητη. Με αυτό τον τρόπο τα οφέλη της βιώσιμης ενέργειας μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς τον κίνδυνο να πληγεί αποδημητικών πουλιών και των βιοτόπων τους.
Συμμετέχει στον εορτασμό ενός μεγάλου φυσικό θαύμα! Να αναλάβει δράση και να γιορτάσουμε, να διατηρήσει και να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των αποδημητικών πτηνών στην WMBD. Παρακαλώ εγγραφείτε εκδήλωσή σας και να κατεβάσετε το WMBD 2015 αφίσα και το λογότυπο για το δικό σας υλικό και σχέδια για τη στήριξη των τοπικών εκδηλώσεων σας.
Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών 2015 σηματοδοτεί επίσης την 20ή επέτειο του AEWA - τη συμφωνία για τη διατήρηση των αφρικανο-ευρασιατικών αποδημητικών υδρόβιων πτηνών - του οποίου η Γραμματεία μαζί με τη Γραμματεία της Σύμβασης για τη διατήρηση των αποδημητικών ειδών της άγριας πανίδας (CMS) είναι η οργανωτική οδηγούς για αυτή τη μοναδική καμπάνια.
 Ο Ομιλος Σερρών για UNESCO  σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών την ΠΡΑΞΙΣ και την Αστροπύλη συμμετέχουν στην ημέρα

Είσοδος Ελεύθερη
Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της *Ημέρας της 7ης Ημέρας του Σώστε τον Βάτραχο* 
Υποστηρίζουν   ΟΙ εθελοντές Βασιλική Παπαθανασίου, Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, Λίλιαν Τούσκα  με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο, τους Ευρωπαίους εθελοντές  Cristana Lopez Έλενα Crespo Leonard Hahne Juljan Λάλα   Leslie Besacier με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου. 

Χορηγοί επικοινωνίας , Εφημερίδες Πρόοδος,  http://www.serresparatiritis.gr
 www.aposerres.g r,  www.rodonfm.net   www.e-simerini.com , www, allanea.gr
·        
       Με την αιγίδα της

Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης  


Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας

No comments: