Wednesday, December 02, 2015

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ (IVD) 2015



Day Volunteer


Στις 5 Δεκεμβρίου γιορτάζουμε την  Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού,  όχι μόνο τον εθελοντισμό σε όλες τις πτυχές του – αλλά και  για να δώσουν ιδιαίτερο φόρο τιμής στους εθελοντές που εργάζονται για την εφαρμογή των νέων παγκόσμιων στόχων.

Μέσα από τον εθελοντισμό το πρόσωπο που μπορεί να επηρεάσει την ατζέντα της βιώσιμης ανάπτυξης με την κινητοποίηση και συμμετοχή των κυβερνήσεων και των κοινοτήτων. Για IVD 2015 ενωθούν μαζί μας στην αναγνώριση των ατόμων που ασχολούνται με τον εθελοντισμό το χρόνο τους, τις ενέργειες, και τις δεξιότητες για να αλλάξει τον κόσμο για ένα καλύτερο μέλλον.
Στην φετινή εκστρατεία IVD θα δείτε σε ερωτήσεις όπως «Είστε μέρος της αλλαγής;», «Θα αναλάβει την πρόκληση;», «Είσαι έτοιμος;» και οι απαντήσεις τους, καθώς χιλιάδες άτομα δείχνουν πώς ο εθελοντισμός τους κάνει σύμβολα και  φέρει στο φως το πώς ο εθελοντισμός είναι ανεκτίμητος και  κάνουν τον κόσμο καλύτερο 
Ελάτε μαζί μας με την ταχυδρόμηση αυτοπορτρέτα σας εδώ ή στα social media με ετικέτα # IVD2015selfie και ιστορίες πριν και στις 5 Δεκεμβρίου 2015, συμπληρώνοντας τον χάρτη για να δείξει πώς ο εθελοντισμός κάνει τη διαφορά στα παγκόσμιους στόχους ..
«Καθώς αναζητούμε τη δημιουργία ικανοτήτων για  να βοηθήσει τη νέα ατζέντα για να ριζώσει, ο εθελοντισμός μπορεί να είναι ένα ακόμη ισχυρό και διατομεακά μέσο υλοποίησης. Ο εθελοντισμός μπορεί να συμβάλει στη διεύρυνση και την κινητοποίηση σε εκλογικές περιφέρειες και να εμπλέξει ανθρώπους σε εθνικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.Οι εθελοντικές ομάδες μπορούν να βοηθήσουν να εντοπίσουν τη νέα ατζέντα, παρέχοντας νέους τομείς της αλληλεπίδρασης μεταξύ των κυβερνήσεων και των λαών για συγκεκριμένες δράσεις και κλιμακούμενο. «

- See more at: http://www.serresforunesco.org/#sthash.qIbyPflQ.dpuf

No comments: