Saturday, October 09, 2010

Ξεκινά η Ευρωπαϊκή δράση 14 - 26 Οκτωβρίου, 2010 κατά των διακρίσεων στο ποδόσφαιρο



Η φετινή 11η Δράση κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων της FARE στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ξεκινά σε 40 ευρωπαϊκές χώρες.

Με την υποστήριξη της UEFA η ετήσια Δράση για το Ποδόσφαιρο Κατά του Ρατσισμού στην Ευρώπη (FARE) έχει εξελιχθεί στην μεγαλύτερη εκστρατεία κατά των διακρίσεων στο χώρο του αθλητισμού. Με βασικό συνεργάτη το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, η δράση θα υποστηριχθεί από τα ποδοσφαιρικά σωματεία, τις ΜΚΟ, τις ομάδες νέων , τις εθνικές μειονότητες ,μετανάστες, σχολεία που συμμετέχουν σε πάνω από 1.000 δραστηριότητες σε ολόκληρη την ήπειρο.

Αυτό το έτος, το θέμα της είναι «Ποδόσφαιρο για την Ισότητα»
.Ο στόχος είναι να τονίσει την ανάγκη να προβάλει όχι μόνο τον ρατσισμό, αλλά και την ομοφοβία σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου. Το πίσω μέρος της αφίσας διαθέτει μια έκθεση φωτογραφίας για την επιτυχία των 10 προηγουμένων χρόνων Ευρωπαϊκής Δράσης του FARE, καθώς και μια ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία αναδιάρθρωσης της FARE.

Στη μάχη κατά του ρατσισμού θα είναι αφιερωμένη η 6η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Για τέταρτη διαδοχική χρονιά η διοργανώτρια του πρωταθλήματος της Ελλάδος ζητάει την ευαισθητοποίηση των φιλάθλων κατά της ρατσιστικής βίας στα γήπεδα. Στα οκτώ γήπεδα όπου θα διεξαχθούν τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής θα διανεμηθεί έντυπο υλικό για την ενημέρωση των φιλάθλων, ενώ παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων θα συνοδεύσουν τις ομάδες κατά την είσοδό τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Όμιλος Σερρών για Unesco ,η ΠΡΑΞΙΣ,το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων συμμετέχουν για 5η χρονιά στην καμπάνια ,πραγματοποιώντας στις 17 /10/10 έκθεση στην πλατεία Ελευθερίας με ενημερωτικό υλικό ευαισθητοποίησης Οι ευρωπαίοι εθελοντές . Erika, Kristina, Carolina, Jonsson James Saddick ,Thomas Jansson ,με Mentoring & Coaching την κ Μαρία Εμμανουηλίδου Msc Επίσης θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 12 το μεσημέρι εκπομπή αφιερωμένη στο θέμα του έτους, στο www.rodonfm.net και για όλη την εβδομάδα θα ακούγετε το σποτ που δημιούργησαν οι ίδιοι. Την Παρασκευή 15 Οκτώβρη θα συμμετέχουμε στην πρόσκληση της καμπάνιας για την Ημέρα της φτώχιας των Ηνωμένων Εθνών www.facebook.com / ambassadorrice πιστεύοντας ότι η φτώχεια είναι η πρώτη αιτία που δημιουργεί την βία και το ρατσισμό. Με το τέλος της δράσης θα ετοιμάσουν ένα φιλμάκι που θ ανέβει στο YouTube και θα σταλεί στο FARE που οι δύο φορείς είναι συνεργαζόμενοι. http://www.farenet.org/default.asp?intPageID=154
http://unescoserron.blogspot.com/2010/10/14-26-2010.html , http://praxisgreece.blogspot.com/2010/10/14-26-2010.html
http://kpnserron.blogspot.com/2010/10/17.html


Ορισμένες Εθνικές Ομοσπονδίες έχουν αφιερώσει στην προσεχή διοργάνωση της UEFA για το EURO 2012 τους προκριματικούς αγώνες τους για την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας. Όταν το Βέλγιο θα παίζει με την Αυστρία, την Τρίτη ο πρώτος μαύρος παίκτης στη βελγική εθνική ομάδα, Δημήτρη M'buyu, θα καλέσει τους φιλάθλους να δώσουν ένα λεπτό χειροκρότημα - για την πολυμορφία και κατά του ρατσισμού. Πριν από τον αγώνα απόψε ενάντια αρχηγό της ομάδας Marc Αζερμπαϊτζάν Αυστρίας Γιάνκο θα στείλει ένα μήνυμα κατά της ξενοφοβίας μέσω του vidi-τοίχο της Βιέννης στο γήπεδο Ernst Happel. Κατά τη διάρκεια των αγώνων κατά της Σλοβακίας και της Ανδόρας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Αρμενίας (FFA) θα υποδεχθεί εθνοτικές μειονότητες και θα δώσει στους οπαδούς ένα ισχυρό μήνυμα συμφιλίωσης και ενσωμάτωσης μεταξύ των λαών διαφορετικών εθνικοτήτων.

No comments: