Saturday, October 23, 2010

*Come to ECO sense (ecology) στην Σλοβενία

*Ελάτε να αισθανθείτε ECO (οικολογικά) στην Σλοβενία

Δέκα ημέρες ,είκοσι έξι νέοι από όλη την Ευρώπη συναντήθηκαν στην Σλοβενία για να επικοινωνήσουν και να προτείνουν πάνω στο θέμα που ταλανίζει τον κόσμο. Το περιβάλλον. Διαφορετικές χώρες Σλοβενία, Ισπανία, Λιθουανία, Κάτω Χώρες, Ελλάδα. που μεγάλωσαν τους νέου τους με διαφορετικές κουλτούρες .Η συνάντηση είχε κοινό στόχο την Ενωμένη Ευρώπη ,πως βλέπουν οι νέοι το περιβάλλον και τι προτείνουν για λύση των προβλημάτων της,

Τι κάναμε: κύριο σημείο μας ήταν ... η οικολογία! Yeap! είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε μια οικολογική, παραδοσιακή γεωργική εκμετάλλευση, μιλήσαμε για διάφορα οικολογικά προβλήματα που οι χώρες μας αντιμετωπίζουν, άλλα γνωστά αλλά λιγότερο γνωστά ή καλά κρυμμένα ..
Επισκεφθήκαμε μία από τις πιο όμορφες λίμνες στον κόσμο -την Lake Bled. Με το μοναδικό κεντρικό νησί που καταλύγει στην εκκλησία της Παναγίας, και με θέα ένα από τα αρχαιότερα κάστρα στη Σλοβενία Η Bled είναι σίγουρα ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της χώρας. Η πρώτη μνεία του Bled χρονολογείται από το 1004 (όταν ήταν προικισμένη από τη γερμανική αυτοκράτορα Henrik ΙΙ του Επισκόπου Brixen Albuin). Ωστόσο, η Bled έχει ένα πολύ ξεχωριστό μέρος περίπου 1000 χρόνια! Έχει ένα τόπο προσκυνήματος αφού τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες, και πριν ακόμη οι Σλάβοι ειδωλολάτρες επισκέπτονταν το νησί για να αποτίσουμε φόρο τιμής στη θεά Ζήβα. Bled σήμερα δεν είναι μόνο γνωστό για την φυσική της ομορφιά ... έχει γίνει επίσης πολύ γνωστό και για τα νόστιμα κέικ κρέμας της (Kremšnita), η οποία είναι μια τοπική σπεσιαλιτέ. Που φυσικά τις τιμήσαμε δεόντως Είχαμε τόσο ενδιαφέρουσες συζητήσεις, συνομιλίες και φρέσκες ιδέες, καθώς και πράγματα που πρέπει να εφαρμοστούν στην πράξη!
Είχαμε ενισχυμένες δεξιότητες επικοινωνίας και με κύριο συστατικό το έργο των ομάδων , κάναμε σπουδαία δουλειά για την δημιουργία blogs και την παρουσίαση των οικολογικών μας προτάσεων και προβολή αυτών που είδαμε

Αποτέλεσμα: νέους φίλους, πολύ γέλιο με τους νέους της Ολλανδίας, αστείοι, χοροί της ομάδας με το ισπανικό φλαμένγκο , μια τεράστια αγκαλιά από τους φίλους Σλοβάκους, πολύ σανγκρία, και .... γυρίσαμε με μια αίσθηση ECO! που ΠΡΕΠΕΙ να εφαρμοσθεί και στην χώρα μας.
Σίγουρα θα ξαναβρεθούμε του χρόνου σε μια άλλη χώρα οι ίδιες ομάδες.
Δεν ξεχνιούνται οι παλιές αγάπες… Η Ιωάννα ,η Χριστίνα, ο Βαγγέλης ,ο Γιώργος και ο Μαικ υποστηρίχθηκαν από την Mentoring & Coaching κ Μαρία Εμμανουηλίδου του προγράμματος.

http://www.e-simerini.com/e/modules.php?name=News&file=article&sid=9322

No comments: