Thursday, September 12, 2013

"Εκφράζομαι για την Ειρήνη"

*Δεν είναι αρκετό να διδάξουμε στα παιδιά πως να διαβάσουν ,να γράψουν και να μετρούν.     Η παιδεία πρέπει να καλλιεργήσει τον αμοιβαίο σεβασμό για τους άλλους μέσα στον κόσμο τον οποίο ζούμε ,και να βοηθήσει τους ανθρώπους να δημιουργήσουν μια πιο δίκαιη ,χωρίς αποκλεισμούς  ειρηνικές κοινωνίες*
                                                                           Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Ban Ki-moon 
"Εκφράζομαι για την Ειρήνη"  

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ειρήνης στις 21 Σεπτεμβρίου ο Ομιλος Σερρών για UNESCO  καλεί  τους μαθητές όλων των σχολείων να αποτυπώσουν σε ενα σύντομο κείμενο (μια παραγραφο) τι σημαίνει γι αυτούς "ειρήνη".
Θελουμε τα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα και να περιγράψουν το πως αντιλαμβάνονται αυτήν την τόσο σημαντική αξία και το πως πιστεύουν οτι μπορεί να επικρατήσει η ειρηνη σε όλο τον κόσμο. Οι απλές και παιδικές σκέψεις ειναι αυτές που κρύβουν την ουσία και την αλήθεια των πραγμάτων.
Τα καλύτερα κείμενα των παιδιών θα δημοσιευτούν στον τοπικό Τύπο, θα αναρτηθούν στην επίσημη σελίδα της Unesco Σερρών και τα παιδιά θα τιμηθούν απο τον φορέα μας.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των κειμένων ειναι η Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου. Γενική ενημέρωση σας για την ημέρα http://www3.unesco.org/iycp/uk/uk_sommaire.htm  http://www.un.org/en/events/peaceday/index.shtml
Υπεύθυνη προγράμματος Κρυσταλία Κεραμυδά  τηλεφ επικοινωνίας 6986734153

No comments: