Friday, February 12, 2021

Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου 2021, «Νέος Κόσμος, Νέο Ραδιόφωνο»

 


Guys!
Tomorrow for the World Radio Day we will have a special radio broadcast live on Rodon FM 95 and we will have a Facebook live themed 'behind the scenes' where our Romanian volunteer will show you how we operate a radio station and you can ask questions.
Don't forget to set your reminders.
xoxo.
Παιδιά!
Αύριο για την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου θα έχουμε ειδική ραδιοφωνική εκπομπή ζωντανά στον Rodon FM 95 και θα έχουμε ένα Facebook live με θέμα ′′ πίσω από τις σκηνές ′′ όπου ο Ρουμάνος εθελοντής μας θα σας δείξει πώς λειτουργούμε ραδιοφωνικό σταθμό και μπορείτε να ρωτήσετε ερωτήσεις.
Μην ξεχνάτε να βάζετε τις υπενθυμίσεις σας.
xoxo.


Σε ένα πλαίσιο που εξακολουθεί να χαρακτηρίζεται από την πανδημία COVID-19, το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου 2021, «Νέος Κόσμος, Νέο Ραδιόφωνο», θα αναδείξει τις υπηρεσίες που παρέχονται από το ραδιοφωνικό μέσο καθ 'όλη τη διάρκεια της κρίσης.


Η 10η έκδοση της WRD θα είναι επίσης μια ευκαιρία για να γιορτάσουμε την ανθεκτικότητα του ραδιοφώνου, την εξέλιξή του και τη συνεχή προσαρμογή για πάνω από έναν αιώνα στις αλλαγές των κοινωνιών μας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου 2021 (WRD 2021), η UNESCO καλεί τους ραδιοφωνικούς σταθμούς να γιορτάσουν τη 10η επέτειο της εκδήλωσης και τα περισσότερα από 110 χρόνια ραδιοφώνου. 

Αυτή η έκδοση του WRD χωρίζεται σε τρία κύρια υπο-θέματα:

  • ΕΞΕΛΙΞΗ(ο σύνδεσμος είναι εξωτερικός)Ο κόσμος αλλάζει, το ραδιόφωνο εξελίσσεται. 
    Αυτό το υπο-θέμα αναφέρεται στην ανθεκτικότητα του ραδιοφώνου, στη βιωσιμότητά του.
  • ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ(ο σύνδεσμος είναι εξωτερικός)Ο κόσμος αλλάζει, το ραδιόφωνο προσαρμόζεται και καινοτομεί. 
    Το ραδιόφωνο έπρεπε να προσαρμοστεί στις νέες τεχνολογίες για να παραμείνει το μέσο κινητικότητας, προσβάσιμο παντού και σε όλους.
  • ΣΥΝΔΕΣΗ(ο σύνδεσμος είναι εξωτερικός)Ο κόσμος αλλάζει, συνδέεται το ραδιόφωνο.
    Αυτό το δευτερεύον θέμα επισημαίνει τις υπηρεσίες του ραδιοφώνου στην κοινωνία μας - φυσικές καταστροφές, κοινωνικοοικονομικές κρίσεις, επιδημίες κ.λπ.
https://en.unesco.org/commemorations/worldradioday

No comments: