Thursday, February 11, 2021

Η παγκόσμια σύνοδος κορυφής για νέους της IUCN γίνεται εικονική

 Επιτροπή Εκπαίδευσης και Επικοινωνίας της IUCN (CEC)

Η εικονική IUCN One Nature, One Future Global Youth Summit θα πραγματοποιηθεί στις 5-16 Απριλίου 2021. Επισκεφτείτε το iucnyouthsummit.org για να μάθετε περισσότερα.


Φωτογραφία από τον Ehimetalor Akhere Unuabona στο Unsplash

Υπό το πρίσμα της συνεχιζόμενης πανδημίας Covid-19, και προκειμένου να αυξηθεί η συμπερίληψη και να προσεγγιστεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος, η IUCN One Nature, One Future Global Youth Summit θα είναι πλήρως εικονική, πρώτη για το IUCN.

Οι νέοι είναι η κινητήρια δύναμη της αλλαγής και για να συνειδητοποιήσουμε τον κόσμο που θέλουμε, είναι ζωτικής σημασίας να τους εμπλέξουμε και να τους ενδυναμώσουμε και να τους δώσουμε πρόσβαση σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Πηγαίνοντας εικονικά, το IUCN μπορεί να ενισχύσει τις συνδέσεις μεταξύ των νέων ηγετών περιβαλλοντολόγων και των υπαρχόντων παγκόσμιων δικτύων τους, να εγχύσει τη φωνή τους σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων, να ενισχύσει τις ιστορίες τους και να προσθέσει περαιτέρω ώθηση στα αυξανόμενα κινήματα της νέας για τη φύση και το κλίμα.

Πραγματοποίηση 5 -16 Απριλίου 2021, λίγους μήνες πριν από το Παγκόσμιο Συνέδριο Διατήρησης του IUCN στη Μασσαλία της Γαλλίας, που έχει προγραμματιστεί για τις 3-11 Σεπτεμβρίου 2021, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τη Νεολαία θα επιτρέψει σε νέους από όλο τον κόσμο να συνδεθούν, να ανταλλάξουν ιδέες και εμπειρίες και να συνεργαστούν για τη δήλωση αποτελεσμάτων της συνόδου κορυφής που θα παραδοθεί στη συνέλευση των μελών της IUCN στη Μασσαλία.

Η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής Νεολαίας διοργανώνεται σε συνεργασία μεταξύ της Γραμματείας του IUCN, των έξι επιτροπών της και πολλών οργανώσεων μελών. Ορίζει τη «νεολαία» ως άτομα ηλικίας 18 έως 35 ετών. Ωστόσο, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική συνεργασία και ανταλλαγές μεταξύ των γενεών, είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν άτομα όλων των ηλικιών. Η συμμετοχή στην εικονική σύνοδο κορυφής είναι εντελώς δωρεάν.

Αυτή είναι η ευκαιρία μας να βοηθήσουμε να διαμορφώσουμε έναν υγιέστερο, πιο ανθεκτικό μετα-πανδημικό κόσμο - από το κέντρο της πόλης, στις αγροτικές κοινότητες, στις πιο απομακρυσμένες προστατευόμενες περιοχές. Ελα μαζί μας!

Επισκεφτείτε το www.iucnyouthsummit.org για να μάθετε περισσότερα.

No comments: