Monday, February 15, 2021

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας αφιερωμένη στο *Ευρωπαικό Ετος Σιδηροδρόμων 2021*

 


Σχετικά με

Καλώς ήλθατε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας 2019! Από τις 29 Απριλίου έως τις 5 Μαΐου, θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη με θέμα «Δημοκρατία και εγώ». Θα διερευνήσουμε τους τρόπους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις και να δραστηριοποιηθούν στην κοινωνία.

Ελάτε μαζί μας σε συζητήσεις και εορτασμούς!

Γιατί «η δημοκρατία και εγώ»;

Επειδή μπορείτε να επηρεάσετε αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή σας! Πλησιάζουν οι προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές στις 23-26 Μαΐου. Βεβαιωθείτε ότι αυτή τη φορά ψηφίζετε .

Επίσης επειδή αυτό που συμβαίνει μεταξύ των εκλογών είναι εξίσου σημαντικό για να ευδοκιμήσει μια δημοκρατία: να εμπλακείτε σε εθελοντική εργασία, να μιλήσετε με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής ή να ακούσετε τον εαυτό σας με άλλους τρόπους για να προσελκύσετε την προσοχή σε θέματα που είναι σημαντικά, είτε πρόκειται για την αλλαγή του κλίματος είτε ανεργία των νέων.

Η δημοκρατία είναι μια αξία που μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη, αλλά στην Ευρώπη την έχουμε αναπτύξει και καλλιεργεί εδώ και χρόνια. Είναι δικό μας. Είναι οι φωνές μας. Είναι το επίτευγμά μας. Είσαι εσύ.

Τι είναι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων;

Κάθε δεύτερο έτος, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας στοχεύει να γιορτάζει και να προωθεί τις δραστηριότητες των νέων μέσω εκδηλώσεων που διοργανώνονται σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus +. Στη συνέχεια, οι βασικές δραστηριότητες σε εθνικό επίπεδο, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας θα συγκεντρώσει νέους, συμμετέχοντες σε προγράμματα, οργανώσεις νεολαίας και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σε μια ευρωπαϊκή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ποιος διοργανώνει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας;

Μια Ευρωπαϊκή εκδήλωση διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Νεότητας, Αθλητισμού και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και με τη συμμετοχή άλλων Γενικών Διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σε εθνικό επίπεδο, η οργάνωση και ο συντονισμός ανατίθενται στις Εθνικές Υπηρεσίες Erasmus +  σε στενή συνεργασία με το δίκτυο Eurodesk. 

Πώς θα λάβετε μέρος σε μια ευρωπαϊκή εκδήλωση στις Βρυξέλλες;

Η εγγραφή για την εκδήλωση European Youth Week θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες έως τις 17 Απριλίου 12:00 το μεσημέρι CET. Είναι ανοιχτό σε όλους! Τα μέρη είναι περιορισμένα, οπότε μην περιμένετε πολύ! Συντονιστείτε στα ευρωπαϊκά κανάλια κοινωνικών μέσων για τη νεολαία για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό βίντεο με μια καταπληκτική ευκαιρία να κερδίσετε 30 εισιτήρια και διαμονή στις Βρυξέλλες για την ευρωπαϊκή εκδήλωση.

Πώς να λάβετε μέρος σε εκδηλώσεις κοντά σας;

Δείτε τα συμβάντα κοντά σας σε αυτήν τη σελίδα και επικοινωνήστε με τον διοργανωτή. Οι εκδηλώσεις προστίθενται σταδιακά. Εάν δεν βλέπετε κανένα συμβάν κοντά σας, επιστρέψτε αργότερα!

https://europa.eu/youth/week_en

https://europa.eu/year-of-rail/events_en?page=1

No comments: