Thursday, February 04, 2021

Σύνοδος κορυφής για τους νέους SEforALL 2021

 

Σύνοδος κορυφής για τους νέους 2021

Ο Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης 7 (SDG7) απαιτεί προσιτή, αξιόπιστη, βιώσιμη και σύγχρονη ενέργεια για όλους έως το 2030. Ωστόσο, δεν είμαστε πουθενά κοντά να είμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξή του. Με μόνο μια δεκαετία που απομένει να παρέχει καθολική ηλεκτρική ενέργεια και καθαρή πρόσβαση στο μαγείρεμα, να βελτιώσει δραματικά την παγκόσμια ενεργειακή απόδοση και να αυξήσει το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα, χρειαζόμαστε άμεση δράση από ένα ευρύ φάσμα ενεργειακών φορέων. 

Υπάρχουν σήμερα περίπου 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι μεταξύ των ηλικιών 10-24. Και αυτοί οι νέοι πρέπει να ζήσουν με τις συνέπειες της σημερινής δράσης ή της αδράνειας στο SDG7 και την κλιματική κρίση για τις επόμενες δεκαετίες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η νεολαία πρέπει να έχει κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της βιώσιμης ενεργειακής μετάβασης. Εάν πρόκειται να συναντήσουμε το SDG7 έως το 2030, η καινοτομία, η δέσμευση και η ώθηση των νέων ηγετών δεν είναι μόνο επιθυμητή - είναι απαραίτητη.

Το SEforALL θα φιλοξενήσει την πρώτη  διάσκεψη κορυφής για νέους SEforALL , που θα πραγματοποιηθεί στις 9-11 Φεβρουαρίου 2021.

Ακολουθήστε τη Σύνοδο Κορυφής Νεολαίας στο # YouthLeadSDG7

https://www.seforall.org/events/seforall-youth-summit-2021

No comments: