Thursday, February 18, 2021

Youth Power Hacks

 

HACKS ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

Σήμερα, οι αιτήσεις ανοίγουν για το Youth Power Hacks: έξι διαδικτυακά hackathons που πραγματοποιήθηκαν σε έξι χώρες σε διάστημα τριών μηνών, συγκεντρώνοντας εκατοντάδες νέους για να χαράξουν λύσεις για να βοηθήσουν στην επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων.

Πριν από πέντε χρόνια, ο ΟΗΕ παρουσίασε ένα συναρπαστικό όραμα για το μέλλον. Οι Παγκόσμιοι Στόχοι παρουσιάζουν ένα πλαίσιο για έναν πιο πράσινο, πιο δίκαιο, πιο χωρίς αποκλεισμούς κόσμο για όλους.

Με το ξέσπασμα του COVID-19, η ορμή προς αυτό το όραμα έχει επιβραδυνθεί. Πράγματι, οι επιπτώσεις της πανδημίας έχουν δει την πρόοδο σε ορισμένες περιοχές να σταματά εντελώς ή ακόμη και να αντιστρέφεται.

Ωστόσο, με το #YOUTHPOWER, μπορούμε να συνεχίσουμε να προχωρούμε, μπορούμε να συνεχίσουμε να βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα και μπορούμε να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο. Οι δεξιότητες, το πάθος, η αποφασιστικότητα και η φαντασία των νέων θα μας φτάσουν εκεί, αλλά οι ιδέες τους χρειάζονται χρηματοδότηση και υποστήριξη.

Γι 'αυτό συνεργαζόμαστε με το Restless Development και το Unilever - έναν από τους 17 Global Avengers Business Avengers - για να παραδώσουμε το Youth Power Hacks.

Ο συνιδρυτής του Project Everyone και ο συνήγορος του SDG του ΟΗΕ Richard Curtis είπε:

«Οι επιχειρήσεις είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων, οπότε μου δίνει μεγάλη χαρά να δω εταιρείες που συνεργάζονται με ακτιβιστές και οργανωτές της κοινότητας για να υποστηρίξουν την αλλαγή των λαϊκών λαών. Πιστεύω πραγματικά ότι πρέπει να δούμε περισσότερους από αυτούς τους τύπους εταιρικών σχέσεων καθώς οι κοινότητες αρχίζουν να ανακάμπτουν από αυτήν την πανδημία και ξανα φαντάζουμε μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

Σε μια προσωπική σημείωση, ο πατέρας μου δούλεψε για τη Unilever όλη του τη ζωή, οπότε ήταν μια πραγματική απόλαυση που τους παρακολουθούσαν να επαναπροσδιορίζουν τι σημαίνει να είναι μια υπεύθυνη, καινοτόμος, παγκόσμια επιχείρηση και είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες που είμαστε μέρος αυτού του ταξιδιού. "

Τα hacks θα φιλοξενηθούν από το Youth Power Panel - ένα πάνελ 12 δυνατών από 12 διαφορετικές χώρες που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των συναδέλφων των νέων σε όλο τον κόσμο. και θα διασχίσει την Κένυα, τη Νότια Αφρική, τη Νιγηρία, την Ινδονησία, την Ινδία και τις Φιλιππίνες από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο του 2021. Θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη λύσεων υπό την ηγεσία των νέων σε θέματα τόσο διαφορετικά όσο η υγεία και το κλίμα, η εκπαίδευση και η ισότητα των φύλων.

Μέσω του Youth Power Hacks, οι νέοι θα μπορούν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε απτές επιπτώσεις στις κοινότητές τους, επιτρέποντάς τους να οδηγήσουν την αλλαγή με τους δικούς τους όρους. Οι παραβιάσεις θα επιτρέψουν στους νέους να δημιουργήσουν νέες καινοτομίες - οι καλύτερες από τις οποίες θα χρηματοδοτηθούν και θα έχουν πρόσβαση σε εμπειρογνωμοσύνη, επιτρέποντάς τους να προετοιμαστούν για την επιτυχία.

Ο Ανώτερος Συντονιστής Παγκόσμιας Εκστρατείας του Restless Development (και πρώην Πανελλήνιος Ισχύος Νεολαίας), ο Inés Yábar, δήλωσε:

«Ανυπομονούμε να δούμε παθιασμένους και καινοτόμους νέους να ενώνονται για να συνεργαστούν και να βρουν λύσεις στα πιο δύσκολα προβλήματα στη χώρα τους. Το 2020 ήταν μια χρονιά αλληλεγγύης, το 2021 είναι η χρονιά της δράσης και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αυτό μέσα από αυτές τις παραβιάσεις. "


ΤΙ ΕΙΝΑΙ HACK;

Το «hack» είναι μια γρήγορη και διασκεδαστική προσέγγιση για να βρείτε νέες ιδέες και λύσεις σε συχνά δύσκολες προκλήσεις. Συγκεντρώνει ανθρώπους από διαφορετικά υπόβαθρα και εμπειρίες για να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα και να συνεργαστούν, με ταχύτητα, για να σχεδιάσουν νέες ιδέες.

ΛΑΜΒΑΝΩ ΔΡΑΣΗ

Εάν είστε νεαρός που είναι παθιασμένος με τη χρήση του #YOUTHPOWER για να κάνει τη διαφορά στην τοπική σας κοινότητα και πέρα ​​από αυτήν, μπορείτε να κάνετε αίτηση τώρα για να λάβετε μέρος στο Youth Power Hacks

  • Κένυα - 5 Φεβρουαρίου 2021
  • Νότια Αφρική - 19 Φεβρουαρίου 2021
  • Νιγηρία - 5 Μαρτίου 2021
  • Ινδονησία - 19 Μαρτίου 2021
  • Ινδία - 9 Απριλίου 2021
  • Οι Φιλιππίνες - 23 Απριλίου 2021

* ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για όσους δεν ζουν σε μία από τις έξι καθορισμένες χώρες μας, εξακολουθείτε να είστε ευπρόσδεκτοι να υποβάλετε αίτηση στο hack που βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι σας - καθώς ένας μικρός αριθμός νέων από άλλες τοποθεσίες ενδέχεται να εξακολουθεί να επιλέγεται για συμμετοχή.

#YOUTHPOWERHACKS - καινοτομία και συνεργασία για τους παγκόσμιους στόχους.

No comments: